anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

(FOTO) Un american poartă povara deşeurilor pe care le generează într-o lună

GALERIE
american deseuri
 • american deseuri
- +

Un activist de mediu din Statele Unite se plimbă păşind anevoios pe străzile luxoase din Beverly Hills, cărând aproape 30 de kilograme de deşeuri pe care şi le-a depozitat cu meticulozitate în costumul său transparent din plastic de la începutul unui proiect educaţional pe care îl conduce, relatează miercuri AFP.

“Pentru cei mai mulţi dintre noi, deşeurile sunt departe de ochi, de minte. Le aruncăm la gunoi şi nu ne mai gândim niciodată la ele. Am vrut să găsesc o modalitate vizuală de a ajuta oamenii să înţeleagă cu adevărat ce reprezintă deşeurile pe care le acumulăm”, a explicat Rob Greenfield pentru AFP.

În cadrul provocării sale, el a decis să transporte asupra sa toate deşeurile pe care le generează timp de o lună întreagă, plimbându-se pe străzile din Los Angeles pentru a-i sensibiliza pe cei pe care îi întâlneşte în cale.

Ajuns aproape de sfârşitul experimentului, Rob Greenfield poartă cu el 28 de kilograme de deşeuri, în principal ambalaje, pe care le transportă în buzunarele uriaşe ataşate pe membre, burtă şi spate.

Picioarele lui sunt atât de pline de deşeuri încât are un mers asemănător cu cel al unui robot, efect potenţat de sunetul metalic al cutiilor goale care se ciocnesc unele de altele în timp ce trece prin faţa unui butic de lux.

“În medie, o persoană creează peste două kilograme de deşeuri pe zi, aşa că acest costum trebuie să poată suporta multă greutate”, a explicat activistul de mediu.

“În jurul celei de-a douăsprezecea zi am început să simt greutatea consumerismului. Am simţit greutatea, am văzut şi rezultatul şi mi-am spus uau, e o nebunie cât de mult gunoi adunăm”, a declarat el.

Tânărul, care se mândreşte că nu are decât 44 de obiecte în posesie pentru nevoile sale zilnice, este de obicei un propovăduitor al minimalismului şi oferă sfaturi pe internet pentru reducerea consumului şi a poluării.

În 2019, pe tot parcursul anului, el s-a hrănit fără să cumpere nimic din comerţ, cultivând şi recoltând ceea ce mânca.

Însă în cadrul experimentului său - pe care l-a desfăşurat şi la New York, în 2016 - el a renunţat la principiile sale timp de treizeci de zile pentru a se comporta ca un american obişnuit.

Datorită ţinutei sale şi a zâmbetului pe care îl afişează mereu, Rob atrage cu uşurinţă atenţia trecătorilor şi le satisface curiozitatea în legătură cu valorile pe care doreşte să le promoveze.

“Oamenii înţeleg mesajul şi mă ajută să ajung la toate categoriile de populaţie. Sigur că unii cred că sunt o persoană fără adăpost sau că am probleme mintale, dar în general oamenii au fost pozitivi”, a spus el. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.