FOTO: Un constructor listat la Bursă vrea să ridice în Copou 1.096 de apartamente
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FOTO: Un constructor listat la Bursă vrea să ridice în Copou 1.096 de apartamente

GALERIE
greenfield copou
  • greenfield copou
- +

Ansamblul va fi situat în Copou, pe str. Viticultori, pe un teren de cinci hectare. Vor fi construite locuinţe compartimentate variat de la studiouri până la apartamente de 5 camere. Blocurile vor avea două etaje în subteran şi cinci la suprafaţă.

 

Lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Iaşi vor demara în a doua jumătate a acestui an. Noul ansamblu, lansat oficial ieri, va fi construit în Copou, pe str. Viticultori: 1.096 apartamente vor fi amenajate în blocuri cu 5 etaje. Investitorul este Impact Developer & Contractor, singurul dezvoltator imobiliar din ţară listat la Bursa de Valori Bucureşti. Oficialii companiei spun că parcarea va fi exclusiv subterană, ceea ce va permite ca în interiorul complexului să nu existe trafic auto.

„Ne angajăm să construim un proiect sustenabil, care să le aducă beneficii considerabile locuitorilor, să ofere un mediu înconjurător mai sănătos şi să se integreze armonios în zona Copou”, a declarat Tinu Sebeşanu, CEO Impact. Ansamblul Greenfield Copou va fi livrat în două faze începând cu primul trimestru al anului 2023, în timp ce termenul de finalizare a întregului proiect este 2024. Blocurile vor avea un regim cu două niveluri în subteran, parter şi 5 etaje, iar apartamentele vor avea o tipologie variată: de la studiouri la apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere. Oficialii companiei spun că locuinţele vor beneficia de finisaje şi dotări premium, spaţii vitrate ample şi compartimentări eficiente.

„Ne dorim să închegăm în jurul acestui proiect o comunitate de oameni preocupaţi de calitatea vieţii, de apropierea faţă de natură şi care acordă importanţă impactului pe care îl au asupra mediului. Cred că mixul deosebit de atribute pe care Greenfield Copou îl oferă are potenţialul de a-l transforma într-un reper al dezvoltărilor rezidenţiale din Iaşi”, a susţinut Tinu Sebeşanu. Potrivit oficialilor companiei, la finalizare, Greenfield Copou va fi unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale durabile din regiunea Moldovei, dezvoltarea realizându-se conform principiilor de sustenabilitate urmărite de certificarea BREEAM Excellent. În acelaşi timp, clădirile vor avea un consum de energie aproape egal cu zero, cu respectarea noului standard în construcţia de locuinţe ce presupune un design sustenabil, tehnici de economisire a energiei şi utilizarea de energie regenerabilă, precum panouri fotovoltaice.

Ansamblul va fi construit pe un teren de aproape 5 ha şi, conform proiectului, 42% din suprafaţă va fi alocată spaţiilor verzi cu zone de relaxare şi spaţii de joacă pentru copii. În interiorul complexului vor fi amenajate piste şi locuri de parcare pentru biciclete, precum şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice. „Greenfield Copou este rezultatul eforturilor noastre continue de îmbunătăţire a calităţii locuirii şi suntem încrezători că locuitorii din Iaşi vor rezona foarte bine cu ce promitem noi prin acest ansamblu rezidenţial”, a mai spus Titu Sebeşanu. Ansamblul va beneficia de 3.200 mp de spaţii de relaxare, prevăzute cu restaurant, piscina interioară, lounge, cafenea, fitness & spa, precum şi de 300 mp de spaţii comerciale. Impact Developer & Contractor a dezvoltat proiectele Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence din Capitală şi, din 2020, are în derulare o investiţie în Constanţa (Boreal Plus).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.