FOTO Un maniac sucevean se distrează țintind câinii cu arcul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

FOTO Un maniac sucevean se distrează țintind câinii cu arcul

GALERIE
catel ranit cu sageatad
  • catel ranit cu sageatad
- +

Un căţel din judeţul Suceava a fost străpuns de o săgeată şi găsit de stâpâna sa într-o stare gravă. Aceasta a apelat la ajutorul Asociaţiei „Casa lui Patrocle” care a reuşit să-l salveze pe animal. Femeia a depus plângere, iar poliţiştii au deschis un dosar penal. Incidentul a fost povestit de Asociaţia „Casa lui Patrocle” pe pagina de Facebook. Aceştia au spus că situaţia în care au fost puşi era una dificilă, pe care ei nu o mai întâlniseră până acum.

Postare Casa lui Patrocle

Satul Buda, comuna Zvoriștea, județul Suceava. Noaptea trecută. Un telefon la capătul căruia era o fată care plângea, să venim să-i salvăm câinele străpuns de o săgeată. Am cerut o poză, căci eram în fața unui caz fără precedent. Am avut de toate, împușcați, spânzurați, bătuți, schingiuiți, însă niciodată un animal asupra căruia s-a tras cu arcul și săgeata! 
Pe la ora 21.00 ajunsesem acolo. 

Întuneric și trei femei care orbecăiau chinuindu-se să prindă un câine care urla de durere, care fugea de noi, care încerca să iasă din curte, care căuta găuri prin gard, iar de fiecare dată când se atingea de ceva iar urla căci se mișca și săgeata din el. N-am putut să-l tranchilizăm cu medicamente pentru că n-a vrut să se atingă de mâncare. Medic să-l tranchilizeze cu arma, iar n-am avut. 


Dupa două ore am vrut să abandonăm misiunea și să ne întoarcem înapoi azi la prima oră pe lumină. Dar ne temeam și de faptul că ar putea muri peste noapte! Și-am zis să mai facem o încercare și cu toată rușinea, căci era miezul nopții, să sunăm omul cu soluțiile, pe Ionut Epureanu, sperând că într-un fel sau altul vine cu vreo idee să ne-ajute. Dnul Epureanu a trimis colegii de la Secția de Poliție din Adâncata, doi băieți tineri de nota 20 care-au schimbat foaia și strategia, care au avut curaj să înghesuie câinele într-un colț, să-i pună la gât o lesă și să-l bage în cușca de transport.

Câinele, pe nume lui Pufi, acum îl cheamă și Săgeată. Are și proprietar, Ionela - o fată bună și modestă care sterilizează tot ce prinde în campaniile noastre gratuite. Bietul câine a ieșit din curte în urmă cu două zile și s-a întors ieri cu săgeata înfiptă în el. Ionela a mai avut un incident și anul trecut, pisica împușcată cu alice. Am ajutat-o, am adus-o la veterinar, am salvat-o, însă fata n-a vrut nici în ruptul capului să depună o plângere la Poliție - deși se pare că identitatea celui care trage printre case este cunoscută. Așa, din prea mult bun simț, ca să nu se pună rău cu vecinii. Însă aseară, de față cu poliția - pare că a avut mai mult curaj să vorbească despre vecinii săi. 

Câinele a fost internat în regim de urgență la Tigma Vet. Operat, salvat, se simte bine. Dacă săgeata l-ar fi strapuns cu câțiva milimetri mai jos, ar fi fost fatală. A avut zile să traiască. Un noroc chior și un înger acolo sus care l-a păzit. 

S-a deschis deja un dosar penal, căci intenția faptei este clară. Încercăm să mai sperăm că cineva va plăti pentru ceea ce a făcut, dar suntem și realiști deopotrivă, și știm că va fi greu. Până atunci tragem o singură concluzie: ăștia suntem! Și acesta este respectul pe care-l purtăm animalelor! 

În fața oamenilor care ne-au ajutat, tot respectul nostru. Și vorbim despre agenții de poliție Rebenciuc Andrei și Dascalu Andrei din cadrul Sectiei de Poliție Rurală Adâncata!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.