anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

(FOTO-UPDATE) Bornele kilometrice din plastic de pe DN 28 Iași - Albița se "cojesc"

GALERIE
borne22
  • borne22
- +

Bornele kilometrice amplasate de-a lungul drumului național 28 Iași - Albița sunt din plastic, deoarece probabil sunt mai ieftine.

Producătorul a lipit deficitar foliile reflectorizante pe bornele care arată kilometrii și denumirea localităților, atrage atenţia Asociația WorldStreet.

După cum se poate vedea și în fotografiile făcute de către voluntarii asociaţiei, foliile se dezlipesc de pe bornele din plastic, multe dintre acestea devenind nefolositoare.

Unele dintre borne au rămas în totalitate fără folie iar la unele dintre ele, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au încercat să le lipească cu bandă adezivă scotch.

Bornele sunt amplasate pe partea dreaptă a drumului care trece prin Tomești, Osoi, Costuleni, Răducăneni și Gorban.

UPDATE: În urma celor sesizate de Asociația WorldStreet, DRDP Iași precizează că va interveni pentru remedierea bornelor kilometrice cu înscrisurile degradate, așa cum a procedat în repetate rânduri, în ultima perioadă.

"În acest sens, menționăm că pe sectorul DN 28, km 80-141, Tomești-Osoi-Raducăneni-Albița, în anul 2017 s-a procedat la înlocuirea a 61 de borne din beton degradate cu unele noi, din fibră de sticlă, acoperite cu folie reflectorizantă.

Din păcate, în localități (în special în apropierea locurile în care opresc mijloace de transport) și chiar în afara acestora, o parte dintre bornele nou înlocuite au fost vandalizate, fiind depuse sesizări la Poliție în acest sens.

Totodată, DRDP Iași a intervenit de fiecare dată pentru remedierea acestora, în funcție de materialele avute la dispoziție. Mai menționăm că întregul sector de drum menționat a beneficiat în ultimii doi ani de covor asfaltic nou și de refacerea marcajelor rutiere, tocmai în sensul creșterii gradului de siguranță pe drumurile naționale."

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.