(FOTO-VIDEO) Cinci “centenari” pe scena de la Sfânta Parascheva
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

(FOTO-VIDEO) Cinci “centenari” pe scena de la Sfânta Parascheva

GALERIE
Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5103Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5069Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5085Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5089Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5106Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5117
 • Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5103
 • Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5069
 • Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5085
 • Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5089
 • Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5106
 • Hram 2018 - Foto Oana Nechfior export_5117
- +

La Liturghia din această dimineaţă, pe scenă au urcat cinci persoane din toate provinciile istorice ale ţării, care au împlinit deja 100 de ani. Ei au Crucea Mitropolitana.

Este vorba despre Vătavu Daria, Clinciu Dobre, Cojocari Constantin, Gheață Dora şi Bîrluț Gavrila. Cojocari e din Basarabia, Gheață din Bucovina, iar Bîrluț e din Ardeal. Ultimii doi s-au născut în Imperiul austro-ungar și au cerficate de naștere eliberate de autoritățile austriece.

„I-am adus aici în față dumneavoastră pentru că, în pofida faptului că erau abia copii, s-au născut în Regatul României, în Imperiul Țarist, în Imperiul Austro-Ungar și găsindu-i de-a lungul și de-a latul țării am considerat că e bine să îi onorăm alături de dumneavoastră, au cunoscut Primul Război Mondial, chiar dacă erau copii, au trăit în perioada interbelică, au cunoscut trei dictaturi și au trăit după ’90 ca să ne dea pilda despre toate aceste vremuri, despre acest veac, cu bucuriile și greutățile lui”, a declarat Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, aflat aflături de cei cinci pe scenă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.