(FOTO-VIDEO) “Festivalul” ambulanţelor în faţa Palatului Culturii. Sărbătoare şi un pic de circ

joi, 28 iulie 2022, 09:25
2 MIN

Au început manifestarile cu ocazia Zilei Nationale a Ambulantei. S-a intonat imnul Romaniei si imnul Ambulantei. La eveniment participa ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, primarul Mihai Chirica, vicepresedintele CJ Marius Danga, reprezentanti ai ISU, Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi, alaturi de alte oficialitati locale.

Peste 40 de echipaje medicale ale Serviciilor de Ambulanţă Judeţene (SAJ) sunt prezente la evenimentul organizat pentru prima dată la Iaşi.

Va fi organizat inclusiv un marş al ambulanţelor pe un traseu aprobat de Primăria Municipiului Iaşi, la care va participa câte o ambulanţă din fiecare judeţ. Acestea vor porni din faţa Palatului Culturii – Podu Roş – Ţesătura – Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Bulevardul Independenţei – Copou – Rond Agronomie şi retur.

CITESTE SI: 40 de echipaje medicale din toată ţara vor merge astăzi cu sirenele pornite prin oraş

La eveniment şi-a făcut apariţia şi un grup de 20 de persoane cu o pancartă "AFARĂ CU OMS DIN ȚARĂ". Protestatarii ţipă, huiduie și înjură în spatele medicilor și ambulanțierilor. Inițial atacurile lor erau îndreptate către ministrul Sănătății, apoi către Nelu Tătaru, iar în final a încasat cuvinte grele și Maricel Popa.

Cei de pe scenă au facut apel la respect din partea scandalagiilor. Președintele Ambulanței din România a cerut "același respect pe care încercăm și noi să îl oferim", în timp ce Mihai Chirica le-a spus că ar trebui ca oamenii să ofere mai mult respect salvatorilor, în special "antivacciniștii". "Am înțeles, nu vreți să vă vaccinați, acum nu vă invită nimeni", a precizat edilul.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii