anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

(FOTO-VIDEO) Peste 150 de copii din Iaşi s-au întrecut în desenat la Grădiniţa nr.29

GALERIE
Concurs pictura gradinita (11)Concurs pictura gradinita (12)Concurs pictura gradinita (13)Concurs pictura gradinita (14)Concurs pictura gradinita (15)Concurs pictura gradinita (16)Concurs pictura gradinita (17)Concurs pictura gradinita (18)Concurs pictura gradinita (19)Concurs pictura gradinita (20)Concurs pictura gradinita (21)Concurs pictura gradinita (22)Concurs pictura gradinita (23)Concurs pictura gradinita (24)Concurs pictura gradinita (25)Concurs pictura gradinita (26)
 • Concurs pictura gradinita (11)
 • Concurs pictura gradinita (12)
 • Concurs pictura gradinita (13)
 • Concurs pictura gradinita (14)
 • Concurs pictura gradinita (15)
 • Concurs pictura gradinita (16)
 • Concurs pictura gradinita (17)
 • Concurs pictura gradinita (18)
 • Concurs pictura gradinita (19)
 • Concurs pictura gradinita (20)
 • Concurs pictura gradinita (21)
 • Concurs pictura gradinita (22)
 • Concurs pictura gradinita (23)
 • Concurs pictura gradinita (24)
 • Concurs pictura gradinita (25)
 • Concurs pictura gradinita (26)
- +

Preşcolari, elevi de clasa pregătitoare şi elevi de clasele I-II din toată ţara au participat astăzi la Concursul “Copiii lui Tonitza descoperă lumea’’, aflat la cea de-a XII-a ediţie anul acesta. În jur de 150 de copii din judeţele Braşov, Bistrita, Cluj, Constanta, Neamţ, Bacău, etc. şi-au trimis desenele prin poştă, lucrările lor fiind expuse astăzi în curtea şcolii. 

Alţi peste 150 de copii de la scoli şi grădiniţe din Iaşi au participat la concurs începând cu ora 10, fiecare încercând să deseneze cât mai frumos. “Concursul este judetean,însă a luat amploare. Anul trecut şi anul acesta am organizat concursul la sediul grădiniţei pentru a promova unitatea, însă până în anul 2015 l-am organizat la Palas, afară. Cea care a iniţiat acest concurs este pictoriţa Lidia Băitan, care a predat la noi, iar eu am promis că voi duce tradiţia mai departe. E primul an când avem atât de mulţi copiii participanţi din ţară. De la noi din Iaşi au participat 29 de unităţi, grădiniţe şi şcoli”, a declarat Rica Gavriluţă, directorul Gradiniţei cu Program Prelungit nr. 29, care este şi organizatorul concursului.

Copiii care au participat au fost selectaţi de către educatori şi învăţători. Menţionăm faptul că unul dintre copiii care s-a remarcat la acest concurs este chiar Alexandru David, micul Picasso al Iaşului, în vârstă de 7 ani. Deşi au avut emoţii, copiii au reuşit să realizeze lucrări pline de culoare şi imaginaţie. Şi pentru că niciodată copilăria nu rămâne acasă, micuţii au făcut înainte de competeţie şi o întrecere cu melci, pe aleea din faţa grădiniţei.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.