(FOTO) Zeci de limbi, din toate colţurile lumii, se puteau auzi ieri în faţa UMF
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

1.600 de absolvenţi de Medicină, la ceremonia din Piaţa Naţiunilor

(FOTO) Zeci de limbi, din toate colţurile lumii, se puteau auzi ieri în faţa UMF

GALERIE
umf absolvire 4umf absolvire 3umf absolvire 1umf absolvire 2
 • umf absolvire 4
 • umf absolvire 3
 • umf absolvire 1
 • umf absolvire 2
- +

Ceremonia de absolvire de la UMF a fost una fastuoasă, aici participând, pe lângă sutele de absolvenţi, şi familii ale acestora, practic de pe aproape toate continentele lumii. "A fi medic înseamnă a iubi. A iubi cunoaşterea, miracolul vieţii, a iubi cu compasiune şi înţelegere pacienţii" - asta li s-a spus, printre altele, proaspeţilor medici aflaţi la început de carieră.

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a organizat ieri, 27 iunie, tradiţionala ceremonie de absolvire, când aproximativ 1.600 de tineri au urcat per rând pe scena amenajată în Piaţa Naţiunilor pentru a-şi primi diplomele de absolvenţi. Aceştia au primit o diplomă din partea decanului facultăţii şi a decanului „de suflet“ pe care şi l-au ales.

Astfel, spre exemplu, generaţia care a terminat în 2017 specializarea Medicină Generală în limba română a ales-o ca decan „de suflet“ pe prof.dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului UMF Iaşi. „Sper că v-am învăţat mai mult decât noţiunile de Anestezie şi Terapie Intensivă. Ceva mult mai important - cum să fiţi medici buni. Să vă păstraţi întotdeauna entuziasmul faţă de ceea ce faceţi, bucuria pură a cunoaşterii, a descoperirii. A fi medic înseamnă a iubi. A iubi cunoaşterea, miracolul vieţii, a iubi cu compasiune şi înţelegere pacienţii, a iubi deopotrivă succesul şi eşecul, atunci când eşecul înseamnă asumarea cu responsabilă luciditate a unui deznodământ nefast“, a spus prof.dr. Ioana Grigoraş. Pe scenă au luat cuvântul, rând pe rând, şefii de promoţie, care şi-au arătat aprecierea faţă de universitatea pe care au terminat-o şi faţă de profesorii care i-au îndrumat.

Şeful de promoţie de la linia de predare în limba engleză a spus că este mândru că au căpătat cu toţii privilegiul de a pune „M.D.“, titulatura de „medical doctor” în engleză, după numele lor. „Am muncit din greu să ne realizăm visul de a avea o profesie nouă şi de a deveni doctori. De acum înainte, a fi doctor este un lucru care ne defineşte, care arată cine am fost în ultimii şase ani. Am învăţat într-un colectiv cu persoane din 18 ţări, de pe cinci continente, a fost o bogată experienţă interculturală, şi am legat prietenii pe viaţă“, a spus acesta.

Structura absolvenţilor

În total, conform cifrelor furnizate de universitate, în 2017 au absolvit 1.270 de studenţi români şi 292 străini. La Facultatea de Medicină Generală au fost 519 care au terminat specializarea principală cu predare în limba română, 104 cu predare în engleză şi 62 cu predare în franceză, 138 la Asistenţa Medicală Generală şi 33 la Nutriţie şi Dietetică. La Facultatea de Farmacie au fost 189 la specializarea principală - Farmacie, şi încă 23 la linie de predare în limba engleză. La Facultatea de Medicină Dentară au fost 180 de absolvenţi la linia de studiu în română, 47 la engleză, 56 la franceză şi 70 la Tehnică Dentară. La Bioinginerie Medicală au fost 51 de studenţi la specializarea cu acelaşi nume şi 90 la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.