(FOTO) Zonă liniştită de la periferia Parisului, transformată radical de ţigani. E plină de magherniţe!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

(FOTO) Zonă liniştită de la periferia Parisului, transformată radical de ţigani. E plină de magherniţe!

GALERIE
tabara tigani Paris
  • tabara tigani Paris
- +

În ultimii ani, bulevardul Ornano din arondismentul 18 al Parisului a fost cunoscut mai ales pentru grădina de vară unde se servea bere, La Recyclerie. Zona, situată în jurul Petite Ceinture, construită acum mai bine de 150 de ani, şi care facea legătura prin intermediul căii ferate cu centrul Parisului este plină de cafenele, tarabe şi ateliere de grădinărit pentru pensionari, scrie theguardian.com.

Dar, la cîteva sute de metri distanţă, ascuns în spatele unei cabine de bilete de metrou, s-a format o tabără, una de romi, mulţi dintre ei români. Centura de 19 mile de Petite Ceinture a fost abandonată de câteva decenii, iar posibila reamenajare a declanşat multe dezbateri între ecologişti şi întreprinzători. Apoi, la scurt timp după aceea, tabăra a prins rădăcini. "Ştiu că există o tabără de romi la doar câteva minute de mers pe jos de La Recyclerie, cred că este direct pe şine", spune unul dintre barmanii cafenelei”. El spune că nu a fost niciodată acolo, arată theguardian.com.

Cu bărăci făcute din plăci de lemn şi foi de plastic şi cu numeroase tigăi care acoperă găurile în caz de ploaie, această secţiune de 500 de metri găzduieşte aproximativ 350 de persoane. Nu au apă curentă şi nici electricitate. Locuitorii taberei trebuie să facă o plimbare la duşurile municipale de la Porte de Saint-Ouen, la aproape o milă distanţă.

Citiţi materialul integral pe theguardian.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.