Fotografii din al doilea război mondial la Cercul Militar Iaşi până la Ziua Armatei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Fotografii din al doilea război mondial la Cercul Militar Iaşi până la Ziua Armatei

GALERIE
razboi
  • razboi
- +

În cinstea Zilei Armatei României, militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” organizează o serie de manifestări şi ceremonii militare, după următorul program:

Cercul Militar Iaşi

·         15-26 octombrie: Expoziţia de fotografii „Al Doilea Război Mondial în imagini”, Sala de expoziţii;

·         22-25 octombrie: Expoziţie de carte „Pagini de epopee”;

·         23 octombrie, ora 13.30: Lansare de carte „Veteranii Moldovei la frontiera dintre secole”, a colonelului dr. Cezar Cobuz;

·         23 octombrie, ora 14.00:  Piesa de teatru „Câmpul de luptă pentru oameni şi pământ”, după Matei Vişniec, Aurel Brumă şi Emil Gnatenco, în interpretarea trupei de teatru „ArtArm”, a Cercului Militar Iaşi.

În Garnizoana Iaşi

Ziua Armatei în Şcoli (proiect al M.Ap.N., în care echipe formate din istorici, militari participanţi la misiuni în teatrele de operaţii sau exerciţii internaţionale, veterani de război şi reprezentanţi ai birourilor informare – recrutare, prezintă importanţa Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari, precum şi elemente care vizează cariera militară şi oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ militar):

·         20 octombrie, orele 12.00-14.00: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Iaşi;

·         22 octombrie, orele 09.00-11.00: Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Iaşi.

Parcul Copou

·         24 octombrie, orele 17.00-18.00: Concert al Muzicii Militare a Garnizoanei Iaşi.

Cimitirul Eternitatea

·         25 octombrie, ora 12.30: Ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Români din cel de-Al Doilea Război Mondial şi la Mormântul Eroului Sublocotenent (post-mortem) Bogdan Valerian Hâncu

"Istoria umanităţii – în general, şi a fiecărei naţiuni – în particular, este constituită dintr-o nesfârşită înşiruire, de-a lungul secolelor, a faptelor de eroism şi a jertfelor supreme săvârşite sub jurământ – pe câmpul de luptă, la hotarele ţării, sau în confruntări cu forţele naturii.

Armata este una dintre instituţiile importante ale unui stat, ce intră profund şi definitiv în alcătuirea noţiunii de patrie, prin puternica legătură cu pământul natal şi cu luptele strămoşilor, instituţie formată din luptători – oameni tineri şi curajoşi, pregătiţi de sacrificiul suprem acceptat de la sine: „Dulce et decorum est pro patria mori” (Este plăcut şi frumos să mori pentru patrie).

Ziua Armatei României este un moment de pios omagiu adus înaintaşilor, pentru jertfa lor de sânge dată în vâltoarea bătăliilor, ce a culminat cu victoria trupelor române din ziua de 25 octombrie 1944, când binecuvântatul şi pătimitul pământ transilvan a fost din nou eliberat.

Cinstindu-ne înaintaşii, aşa cum o facem în fiecare toamnă la 25 octombrie, gândurile şi simţămintele noastre se îndreaptă spre toţi eroii neamului, de la ostaşi la marii comandanţi, spre veteranii armatei române, care au purtat cu tărie şi mândrie stindardul naţional prin focul luptelor şi ale căror sacrificii îi aşează în Pantheonul nemuririi neamului nostru, spre cei ce au contribuit la dezvoltarea Armatei României în perioada postbelică şi spre cei care, în teatrele de operaţii, şi-au adus sau îşi aduc contribuţia la menţinerea stabilităţii şi securităţii", spun militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.