Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Fotograful de nuntă – sfaturi și secrete pentru evenimentul perfect

GALERIE
clarstudio
  • clarstudio
- +

Ca și fotograf de nuntă, este imperios necesar ca să-ți continui formarea profesională și după absolvirea unor cursuri. Poți lua legătura cu fotografi profesioniști foarte cunoscuți, să cauți idei și informații pe internet, această meserie presupunând o pregătire continuă.

Înainte de nuntă, în primul rând trebuie să ai grijă ce arați pe site-ul, blog-ul, prezentarea ta, portofoliul tău, sau chiar un album anterior.

Dacă vrei ca fiecare mireasă să aibe pretenții la poze cu pantoful, rochia sau inelele, le vei arăta doar acele modele de poze. Astfel că dacă vrei să faci poze la nunți organizate la ferme, ori la sălile de bal, le vei prezenta doar acele fotografii. Ca și fotograf de nuntă profesionist, poți să influențezi ori să coordonezi nunta pe care urmează să o fotografiezi sau filmezi.

Ai putea crea un chestionar solid pentru a afla informații despre ceea ce clienții tăi și-ar dori, ce necesități au pentru ziua cea mare, și evident aceasta ar fi o oportunitate uriașă pentru a începe să programezi pas cu pas evenimentul cuplului care te angajează.

Învață mereu numele clienților tăi, a invitaților importanți, înaintea fețelor lor. Astfel vei fi mult mai relaxat atunci când îi întâlnești, și este important să le mai spui încă o dată numele când le strangi mâna, și apoi la 10 secunde să-l pomenești iar. 

Nu uita să ai echipament de rezervă, aparate, carduri de memorie, lentile, niște flash-uri. Astfel ca să nu ai surprize neplăcute în ceea ce privește lipsa vreunui echipament de care ai avea nevoie.

Cel mai bun sfat pe care îl poți însuși este ca să păstrezi selecția echipamentului la minim. E nevoie să faci backup-uri, să ai rezerve, dar poți folosi doar un set de lentile și încă un aparat foto. E important să reduci complicațiile și să folosești lentile primare, dar ai anumite avantaje și dacă folosești cele de focalizare. Cu cât este mai simplu echipamentul tău, cu atât vei putea să te adaptezi la orice fel de eveniment.

Atunci când ai un astfel de eveniment, e nevoie să-ți limpezești mintea, să te concentrezi asupra clienților tăi, compoziției, luminii, momentelor speciale.

Este deosebit de important ca să stabiliți un orar pe care să îl respectați, și câte poze veți face în anumite momente. Astfel chiar dacă o mireasă va dori să aibe o sută de fotografii când se machiază, cu siguranță nu va avea nevoie de atâtea,. La fel ca și finalul evenimentului, care de obicei se încheie după servirea tortului, și când nu mai ai efectiv ce fotografia, este de preferat să pleci. Povestea evenimentului poate fi spusă în fotografii deosebite, chiar dacă nu stai clipă de clipă acolo.

Ca și fotograf de nuntă, neapărat țineți cont de cerințele miresei, în timp ce se pregătește, care ar fi detaliile pe care ea le-ar vrea imortalizate. E posibil să fi primit în dar de la mama sa , o pereche de cercei, ori un colier special, moștenire de familie. Dacă ea nu menționează în mod special parfumul, sau pantofii, nu e neapărat nevoie să le fotografiezi, poate e mai important  să surprinzi ceea ce se întâmplă în jurul miresei.

Dar dacă vor să le fotografiezi verighetele? Ai putea să apelezi la lumină și umbrele pentru a surprinde detaliile. Ai putea să așezi inelul în lumină, sau o altă sursă, astfel încât să scoți în evidență piatra. Sau ai putea să-l așezi în buchet, să se odihnească pe una dintre flori. Asta te ajută să surprinzi două detalii importante. Sau chiar să îl așezi pe trena rochiei, sau pe voalul de mireasă, obținând niște efecte deosebite.

De asemenea este foarte important să te apropii de subiecții pe care îi fotografiezi, nu doar pentru a stabili o legătură personală, și încredere, dar și să se obișnuiască cu tine. Și totodată nu uita că trebuie să folosești lentile cu focalizare largă, făcând ca cel pe care îl fotografiezi să simtă că e parte din fotografie.

Ca și parte din evenimentul mirilor tăi, ai putea să organizezi câteva momente cheie, cum ar fi îmbrăcarea rochiei de mireasă, cu persoanele care o asistă, și emoțiile părinților când o văd pentru prima dată. La fel ca și o poză doar cu rochia de mireasă, dacă nu găsești loc unde să o atârni, ai putea să rogi o domnișoară de onoare să o țină. Include în poze și oglinzi, pentru a surprinde atât mireasa cât și reacția părinților, sau chiar și a mirelui.

Pozele tale pot fi spectaculoase, mai ales dacă îți pui creativitatea la dispoziția profesiei tale, de fotograf de nuntă profesionist.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri