anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Francezii s-au supărat pe Skype

GALERIE
skype
 • skype
- +

Autorităţile franceze au cerut procurorilor să înceapă o anchetă privind Skype, serviciul de apeluri audio şi video pe internet deţinut de Microsoft, deoarece compania nu s-a înregistrat ca operator de comunicaţii electronice. Cazul este reprezentativ pentru o problemă importantă, respectiv ce anume este un operator de telefonie în era comunicaţiilor prin internet. Autoritatea franceză de reglementare în domeniul comunicaţiilor, Arcep, a precizat că a cerut în repetate rânduri companiei "să se declare operator de comunicaţii electronice", dar Skype nu a reacţionat. Statutul de operator de telecomunicaţii presupune asumarea unor obligaţii legale, îndeosebi "asigurarea accesului la serviciile de urgenţă şi implementarea unui sistem care să permită ascultarea convorbirilor de către autorităţi, în limitele legii", a continuat agenţia. Skype este cel mai mare serviciu de comunicaţii pe internet, preluat de Microsoft de la eBay în anul 2011, pentru 8,5 miliarde de dolari. Autoritatea franceză a adăugat că, odată cu răspândirea smartphone-urilor, utilizatorii pot efectua apeluri pe Skype de pe telefonul mobil. "Practic, acest serviciu reprezintă furnizarea unui serviciu de telefonie publicului larg", se spune în comunicatul agenţiei.
Legislaţia UE nu descrie serviciile de comunicaţii pe internet drept operatori de telecomunicaţii. Stephane Richard, directorul general al France Telecom, a criticat Skype şi alte companii similare deoarece s-ar bucura de un avantaj incorect în raport cu companiile tradiţionale de telefonie, a căror infrastructură deserveşte şi astfel de servicii rivale fără a obţine vreun beneficiu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.