Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană

sâmbătă, 18 mai 2024, 14:55
1 MIN
 Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană

Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită”. Franța va furniza Ucrainei un nou lot de rachete antiaeriene Aster pentru sistemul de apărare aeriană SAMP/T, a declarat ministrul francez al Apărării. Potrivit ministrului francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, acesta va fi al doilea lot mare de rachete care sunt utilizate în mod activ de către Forțele de Apărare ucrainene pentru a intercepta drone și rachete de croazieră.

Sistemul de rachete antiaeriene la sol SAMP/T este proiectat pentru protecția antiaeriană a unităților mecanizate și acoperirea antiaeriană a obiectelor staționare importante.

Racheta Aster 30 este capabilă să distrugă ținte aeriene la o rază de până la 120 km și o altitudine de până la 20 km. Datorită capului de orientare activ al rachetei, sistemul nu necesită un radar suplimentar care să urmărească în mod constant ținta pentru a ghida racheta.

Acest sistem de apărare aeriană este capabil să doboare avioane, rachete de croazieră și rachete balistice. În plus, acest tip de cap de orientare face posibilă tragerea mai eficientă asupra țintelor care zboară la joasă altitudine.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii