Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Franţa, Marea Britanie şi Portugalia au raportat niveluri record de cazuri de Covid-19

GALERIE
cazuri covid
  • cazuri covid
- +

Franţa, Marea Britanie şi Portugalia au raportat marţi niveluri record ale numărului zilnic de cazuri noi de Covid-19, în timp ce Turcia a emis un avertisment privind răspândirea Omicron, transmite Reuters.

În Franţa, numărul de cazuri noi de Covid-19 a atins marţi 179.807, cel mai ridicat nivel de la declanşarea pandemiei. Recordul anterior, de 104.611 cazuri, a fost atins sâmbătă.

Marea Britanie a raportat marţi un record de 129.471 de cazuri noi de Covid-19, la o zi după ce premierul Boris Johnson a declarat că nu va introduce noi restricţii anul acesta pentru a limita răspândirea variantei Omicron.

Johnson a declarat luni că nu va introduce noi restricţii în Anglia, dar miniştrii săi au îndemnat oamenii să sărbătorească Anul Nou cu precauţie şi au avertizat că regulile ar putea fi înăsprite dacă sistemul de sănătate ar fi expus riscului de eşec.

Guvernul britanic gestionează restricţiile de izolare pentru Anglia, care găzduieşte cea mai mare parte a populaţiei Marii Britanii. Autorităţile deconcentrate din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord şi-au înăsprit deja regulile, la fel ca şi alte ţări europene care se confruntă cu o creştere a cazurilor Omicron. Cel mai mare record britanic al infecţiilor zilnice a fost de 122.186 pe 24 decembrie.

Datele de marţi nu includ cifre pentru Scoţia şi Irlanda de Nord din cauza diferenţelor în practicile de raportare în timpul sărbătorilor de Crăciun. Cele 12.378 de cazuri raportate pentru Ţara Galilor includ date care ar fi fost raportate în mod normal în zilele precedente.

Portugalia a raportat marţi un record de 17.172 de noi infecţii cu coronavirus, deşi numărul este de aproximativ jumătate din nivelul celei mai grave creşteri de la începutul anului, iar spitalizările au reprezentat o parte şi mai mică din aceasta.

Datele oficiale au arătat că varianta cu răspândire rapidă Omicron reprezintă deja 61,5% din toate cazurile noi din ţară, care are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva Covid-19 din lume, cu aproximativ 87% din populaţia sa de 10 milioane complet vaccinată.

Noile cazuri zilnice de coronavirus din Turcia au depăşit marţi numărul de 30.000, pentru prima dată după 19 octombrie, potrivit datelor oficiale, iar ministrul Sănătăţii a avertizat cu privire la răspândirea rapidă a variantei Omicron. Turcia a înregistrat marţi 32.176 de cazuri şi 184 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii. Numărul de cazuri de marţi este cel mai mare din 12 octombrie.

Numărul zilnic de cazuri din Turcia a fost sub sau de aproximativ 20.000 în decembrie, în scădere de la aproximativ 30.000 în octombrie. Noile infecţii au crescut însă cu 30% luni, ajungând la peste 25.000. ”Din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, se vede că intrăm acum pe o tendinţă de creştere”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter, îndemnându-i pe turci să se vaccineze şi să primească şi vaccinuri de rapel.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri