anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Fratele patronului de la Siraj a primit verde pentru planul de reorganizare

GALERIE
judecator2
 • judecator2
- +

Judecătorii au acceptat intrarea Roua Impex în procedură de reorganizare în ciuda faptului că unul dintre creditori s-a opus.

Fratele patronului de la Siraj Ahmed al Deiri, Kheder, i-a convins pe judecători să îi permită implementarea unui plan de reorganizare la societatea Roua Impex, deşi creditorul majoritar nu a fost de acord. Omul de afaceri sirian a supus votului creditorilor în vara anului trecut, în calitate de administrator special, un plan de reorganizare, care a fost aprobat de reprezentanţii creditorilor bugetari şi chirografari. Singurul nemulţumit a fost creditorul garantat Piraeus Bank care, după ce propunerea de aprobare a planului de reorganziare a trecut de Adunarea Creditorilor prin cele două voturi favorabile, a solicitat în instanţă infirmarea planului de reorganizare.

Concret, Piraeus Bank era nemulţumită că prin plan se achită doar creanţa propriu zisă aferentă contractului de credit, în cuantum de 1,42 milioane lei, nu şi accesoriile calculate în urma întârzierii plăţilor. „Creanţa creditorului Piraeus Bank este în sumă de 1.427.342 lei la categoria creanţelor garantate, iar prin programul de plăţi era prevăzută a fi achitată integral. În ceea ce priveşte achitarea accesoriilor acumulate în perioada de insolvenţă, acestea se vor achita conform legii – creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală - neachitarea acestora dând posibilitatea creditorului în orice stadiu al desfăşurării planului de a solicita intrarea în faliment”, potrivit raportului administratorului judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania.

În cererea de infirmare a planului, juriştii de la Piraeus Bank au menţionat că în documentul propus spre aprobare nu sunt cuprinse elemente concrete de unde să rezulte că vor fi acoperite creanţele din tabel şi ar putea fi redresată activtiatea Roua Impex. Însă, instanţa a luat în calcul explicaţia administratorului judiciar, potrivit căreia prin plan se prevede achitarea sumei din tabel.  „Ca urmare, apreciind că planul a fost votat favorabil de două din cele trei categorii de creanţe înscrise în tabelul definitiv şi are o fundamentare economică motivată, raportat la baza materială şi contractele în derulare, măsura lichidării ar dezavantaja atât pe creditori cât şi pe debitor faţă de o posibilă reorganizare, astfel că judecătorul-sindic va confirma planul de reorganizare propus”, conform sentinţei care poată fi atacată cu recurs în termen de şapte zile din data publicării, respectiv 27 ianuarie.

Conform tabelului definitiv de creanţe, firma cu domeniu de activitatea în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, are de datorat creditorilor circa 4,9 milioane lei, deşi valoarea totală înscrisă la masa credală a fost de peste 8,6 milioane lei. Cu excepţia Piraeus Bank, cele mai mari sume de recuperat le are una din firmele fostului dealer Opel Yavuz Hotinoglu, Gold&Platin (două milioane lei), şi acţionarul Roua Impex Kheder Deiri (1,43 milioane lei, deşi a solicitat înscrierea unei sume de 3,6 milioane lei). Cu suma de trei milioane lei s-a înscris şi firma Siraj Prod, însă creanţa nu a fost acceptată la masa credală.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.