anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Fratele patronului de la Siraj, jonglerii ciudate cu datoriile unei firme

GALERIE
bani-miliardari
 • bani-miliardari
- +

SC Roua Impex SRL datorează creditorilor 4,9 milioane lei. Societatea este deţinută de Kheder Deiri, care s-a înscris la masa credală cu 3,6 milioane lei, dar i-a fost acceptată numai 1,43 milioane. La rândul lui patronul de la Siraj a cerut şi el de la societate trei milioane lei, dar judecătorii nu i-au admis solicitarea.

Firma fratelului patronului de la Siraj, Ahmad al Deiri, are de înapoiat creditorilor aproximativ 4,9 milioane lei. Potrivit tabelului defintiv al creditorilor publicat recent de lichidatorul judiciar al firmei SC Roua Impex SRL, deţinută de Kheder Deiri, au fost solicitate la plată datorii de 8,64 milioane lei, dar au fost acceptate de lichidator o sumă de 4,88 milioane lei. Cea mai mare datorie trebuie recuperată chiar de Kheder Deiri, care s-a înscris la masa credală cu o sumă de circa 3,6 milioane lei, dar diminuată ulterior la 1,43 milioane lei de lichidatorul judiciar, sumă stabilită şi de judecătorul sindic la sfârşitul anului trecut.

La categoria creanţelor garantate sunt înscrise în tabel instituţia bancară Piraeus Bank cu 1,42 milioane lei şi firma turcului Yavuz Hotinoglu, Gold&Platin SRL, societate aflată în insolvenţă, cu 1,14 milioane lei, deşi înscrierea la masa credală s-a făcut pentru suma de circa două milioane lei. La categoria creanţelor bugetare figurează doar Addministraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi cu o sumă aproximativ 10.000 lei.

Alături de Kheder, la creanţele chirografare figurează Gold&Platin cu restul sumei înscrise la masa credală, în cuantum de circa 850.000 lei, firma cesionară a E.ON Energie cu o creanţă de 8.300 lei şi biroul executorilor judecătoreşti Dragoş Iovu şi Ciprian Sârbu cu 4.100 lei. Fratele lui Kheder, Ahmad al Deiri, patronul Siraj Prod, a solicitat să se înscrie la masa credală cu o sumă de trei milioane lei, însă suma nu a putut fi justificată, astfel că judecătorul sindic a decis, pe 29 decembrie 2014, să nu includă deloc în tabel această sumă. Firma lui Kheder Deiri are ca domeniu de activitatea inchirierea de spaţii imobiliare, iar în 2013 a avut o cifră de afaceri de 360.000 lei şi pierderi de 690.000 lei, datoriile totale fiind de 6,1 milioane lei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.