Fraţii Cioabă: Iulian Rădulescu nu este în deplinătatea facultăţilor mintale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Fraţii Cioabă: Iulian Rădulescu nu este în deplinătatea facultăţilor mintale

GALERIE
cioaba
  • cioaba
- +

Fraţii Daniel şi Dorin Cioabă au declarat că Iulian Rădulescu "nu mai este în deplinătatea facultăţilor mintale", iar declaraţiile sale aduc "grave prejudicii de imagine" etniei şi ar trebui să-şi facă o expertiză psihiatrică.

Fiii lui Florin Cioabă, Daniel şi Dorin, au convocat la sediul Tribunalului romilor de la Sibiu mai mulţi lideri ai etniei - Staborul - şi împreună au decis să ia atutudine faţă de ultimele declaraţii făcute de Iulian Rădulescu, autointitulat împărat al romilor.

"Lideri din întreaga ţară mi-au adus la cunoştinţă că sunt deranjaţi de declaraţiile făcute de Iulian Răduleascu la adresa familiei noastre şi a numelui de Cioabă. A spus că bunicul meu - Ioan Cioabă - ar mai fi în viaţă, că numele nostru nu este Cioabă sau că eu aş fi vampir. Aceste declaraţii demonstrează că el nu mai este în deplinătatea facultăţilor mintale şi îi cer să efectueze o expertiză psihiatrică în acest sens. Vă rog pe dumneavoastră, membri ai Staborului, să-i cereţi să facă această expertiză înainte de a mai face orice acţiune publică ce aduce grave prejudicii de imagine etniei noastre", a declarat Daniel Cioabă, autointitulat rege al romilor din România.

De asemenea, Daniel a solicitat membrilor Staborului să-i ceară lui Iulian Răduleascu "să predea coroana şi să abdice temporar" până după efectuarea expertizei, care să demonstreze dacă mai este sau nu capabil să facă declaraţii în numele romilor.

În cadrul şedinţei a fost citit un document în care Daniel Cioabă preciza că cererea sa vine la solicitarea a "80 la sută dintre liderii romilor din România, care reprezintă circa patru sute de mii de persoane”.

După ce Daniel Cioabă şi-a prezentat cererea, fratele său Dorin a declarat să Staborul se retrage pentru deliberări, iar după aproximativ o jumătate de oră şedinţa s-a reluat.

"Staborul îi recomandă lui Iulian Rădulescu să facă o expertiză psihiatrică pentru a demonstra dacă mai este în deplinătatea facultăţilor mintale. Acest lucru este pus la îndoială după ultimele sale declaraţii. Este un om în vârstă, iar în familia sa există antecedente de persoane cu probleme psihiatrice, fratele său fiind internat", a declarat Dorin Cioabă, în cadrul şedinţei.

La finalul întrunirii, Dorin Cioabă a fost întrebat într-o conferinţă de presă de ce Staborul nu a luat nicio decizie referitoare la cererea de abdicare şi a răspuns: "Noi nu-l recunoaştem de împărat pe Iulian Rădulesscu, aşa că nu putem să-i cerem să abdice".

realitatea.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.