anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Fraţii Tate i-au persiflat pe procurori fără nici o jenă: Femeile folosesc sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii

GALERIE
fratii_tate
 • fratii_tate
- +

Unul dintre fraţii Tate a susţinut, în faţa procurorilor care instrumentează dosarul de trafic de persoane şi viol care îi vizează, că femeile care au dat declaraţii ca victime în acest dosar „sunt geloase” şi ”nu au ştiut altceva decât să ceară bani pentru a merge la cumpărături”. Acesta mai susţine că „femeile înţeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii”

„Femeile înţeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii şi eu consider că aceste declaraţii împotriva mea sunt date de aceste femei care sunt geloase care nu au ştiut altceva decât să îmi ceară bani pentru a merge la cumpărături”. Este afirmaţia făcută de unul dintre fraţii Tate în faţa procurorilor care instrumentează dosarul în care Andrew şi Tristan Tate şi două complice ale lor sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. 

Afirmaţia, prezentată de procurori instanţei de judecată care a decis prelungirea arestării preventive pentru cei patru, este invocată în motivarea încheiată de Tribunalul Bucureşti. Magistraţii acestei instanţe reţin, cu referire la această afirmaţie, că ea a fost făcută „în contextul în care toate persoanele vătămate din prezenta cauză i-au cerut inculpatului ... atenţie şi afecţiune, solicitare care evident a fost condiţionată de acest inculpat de realizarea de către victime a unor activităţi care să îi aducă tocmai acestuia venituri”, instanţa subliniind că acesta este cazul ambilor fraţi Tate.

„Judecătorul are în vedere periculozitatea deosebită a inculpaţilor, capacitatea acestora de a identifica segmente de victime cu o vulnerabilitate crescută, în căutarea unor oportunităţi mai bune de viată, ca apoi să considere că vinovaţii sunt victimele care doresc îmbogăţirea, nu traficanţii care obţin profituri uriaşe din exploatarea vulnerabilităţii materiale a acestora”, se mai arată în document

Printre motivele care au stat la baza deciziei de prelungire a arestului preventiv în cazul celor patru stau şi cifrele legate de traficul de persoane, considerat sclavie modernă. 

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea ridicată a fenomenului de trafic de persoane, astfel că în fiecare zi, 24,9 milioane de victime sunt prinse în sclavia modernă. Traficul de persoane este o afacere foarte profitabilă, care aduce profituri estimate la 150 miliarde de dolari pentru traficanţi. În acelaşi timp, aceasta continuă să fie şi una dintre infracţiunile cu cele mai grave consecinţe în planul umanitar, astfel că afirmaţia “ în spatele fiecărui număr se ascunde o viaţă, un suflet, un destin, iar ceea ce este peste zero deja este prea mult” îşi găseşte cu prisosinţă locul într-un context în care acţiunile societăţilor umane moderne urmăresc 13 să-şi specializeze resursele – politici, acţiuni sociale, profesionişti bine pregătiţi etc. – pentru a oferi tuturor formelor de criminalitate organizată şi, în particular, traficului de persoane, un răspuns necruţător, inteligent şi adaptat, susceptibil de a reduce cât de mult numărul victimelor, de a diminua şi controla cât de mult riscurile şi vulnerabilităţile şi de a pedepsi cât mai aspru un număr tot mai mare de traficanţi”, mai notează Tribunalul Bucureşti. 

În condiţiile în care apărătorii inculpaţilor au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, instanţa consideră că ”la acest moment procesual nu apare ca fiind oportună o altă măsură preventivă, arestarea preventivă impunându-se cu necesitate pentru a preveni reiterarea comportamentului ilicit”.

„De aceea judecătorul nu poate reţine apărarea inculpaţilor în sensul că urmărirea penală se poate desfăşura cu inculpaţii în arest la domiciliu, din moment ce scopul pentru care măsura preventivă a fost dispusă nu a fost şi nu este acela al împiedicării inculpaţilor de a influenţa probaţiunea în cauză, ci al înlăturării pericolului concret pentru ordinea publică şi împiedicării acestora de a relua comportamentul ilicit. În acest context, privarea temporară de libertate a inculpaţilor prin intermediul celei mai grave dintre măsurile preventive apare necesară pentru prevenirea reluării comportamentului ilicit. Este adevărat că, odată cu trecerea timpului, pericolul pe care lăsarea în libertate a inculpatului îl prezintă pentru ordinea publică se estompează (CEDO, Jiga împotriva României), dar inculpaţii sunt arestaţi preventiv de puţin timp, perioadă care satisface standardul CEDO, cu atât mai mult cu cât gravitatea faptelor este una deosebită”, mai arată instanţa în documentul citat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.