anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Fraţilor, urniţi momâia din loc, că altfel murim cu toţii cu coronavirusul ăsta de gât!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ, băăă, nu mai trimiteţ’, bă, tăte momâiele să ne reprezinte în afara judeţului, că ne facem de râsul curcilor, băă! Ne-ajunge ce ne-a făcut Dodorel în guvern pentru încă vreun cincinal, două de-acu ‘nainte, nu mai împingeţi în faţă personagii de care să râdă lumea, că-i destul. Dar, staţi puţin şi nu mânaţi, ca să vă spunem şi de la ce ne-am luat! 

Dacă cumva nu ştiaţi, doftorul şef de la Desepeaua ieşeană, nea Lucică În Trei, cel căruia nu i-am auzit deloc grasul în tătă criza asta, deşi el ar trebui să fie în prima linie a frontului, cu goarna în mână, ei bine, de parcă nu ar fi destul că îi este prea mare pălăria asta, nea Lucică este şi şef al derecţiunii pe tătă regiunea nord-est în chestiunea de stare de urgenţă! Asta, una la mână. Doi la mână: el a fost alaltăieri, ca reprezentant al regiunii şi al Iaşului competent medical şi vniversitar, în comiţia care a analizat situaţiunea gravă de la Suceava, alături de meniştri secretari de stat, de alţi oficiali importanţi.

Bă nene bă, cică nea Lucică nici măcar n-a deschis gura ca să se scobească în dinţi acolo, darămite să mai spună ceva, fie el relevant sau altcum: a stat ca o momâie rotofeie înfiptă în scaun şi doar a clefăit, zice-se. Asta, aşa, ca să aveţi şi voi idee cine reprezintă în regiune competenţa medicală a Iaşului vniversitar, dragi pacienţi.

Noroc, zice-se, de madam Cimpo, auzim: că asta chiar a dat tot ce ştie din ea şi ne-a mai scos olecuţă, ca ieşeni. În rest, cum spuneam: cale bătută şi apă la păpuşoi! Vai de noi...

Iaca, domn premier, pe mâna cui lăsaţi criza la Iaşi!

Şi, apropo de momâia de care vorbim, voi ştiţi cine l-a susţinut pe personagiul ăsta ca să ajungă acolo în funcţie? Păi, cum cine, altul decât dipotatul deştept Grămadă de la pemepeu, carele se aude că astfel şi-a negociat votul pentru susţinerea premierul Şică la toate votările, dar şi, se mai aude, trecerea la liberali de la toamnă.

Dacă îi mai punem la socoteală pe ceilalţi susţinuţi ai deşteptului Grămadă - discotecarul Şerbet la Socola, papiţoiul cu ştaif dar dus de căpăstru în biznisuri zoioase Îmbârliga, plus alte Pile pe la drumuri, fără a pune şi consoarta la socoteală -, iaca un tablou interesant. Ne mai gândim dacă e Rembrandt, e Van Gogh, ori doar Carul lui Grigorescu...

PS: Cică una din socotelile puterii actuale ar fi să ţină morţii în frâu în România, cu măsuri ce par multora disproporţionat de dure, şi care cică aşa chiar ar fi. Totul ca să aibă şi ei ceva de scos pe masă în campanie, la toamnă. Că, economic vorbind, e cam clar...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.