anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Frumusețe, perfecțiune, visare

GALERIE
bel
 • bel
- +

Pentru a marca a XIII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan  - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 5 mai - 4 iunie. Vernisajul va avea loc pe 5 mai, la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Petru Bejan.

Grădina de Vară de la Bellaria Hotel  îmbracă cea mai frumoasă ținută a sa, creată de inegalabila maestră în design, Primăvara. Verdele vibrant, dătător de poftă de viață, și nobilul liliachiu, ce invită la relaxare, se reunesc sub bagheta primăverii pentru a crea un univers natural, desăvârșit de parfumul florilor de liliac.

Sărbătoarea Liliacului este de fiecare dată, an de an, o seară dedicată venerării naturii, artei și prieteniei. Din „peisajul” evenimentului face parte şi  vernisajul „Generații"-lor, expoziția de arte vizuale ce-și propune să reunească, la Bellaria Hotel, lucrări semnate de artiști consacrați, dar şi de tinere speranțe, aflate, încă,  în căutarea sensurilor şi valorilor autentice ale artelor vizuale.

Anul acesta, în 2017, Sărbătoarea Liliacului are loc în prima zi de vineri din luna mai. Pe 5 mai, 5 maeştri ai penelului. O coincidență ce duce cu gândul la numărul norocos al petalelor florilor de liliac. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan - expun lucrări de pictură și sculptură.  Acestora li se adaugă lucrările generației viitorului , reprezentată de studenți ai Universității de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași. 

Vernisajul, care va fi onorat de prof. dr. Petru Bejan, este și un prilej pentru anunțarea câștigătorilor Premiilor “Bellaria” pentru tinerii creatori. La ediția din anul 2016, Marele Premiu a fost câștigat de lucrarea de grafică “Amintire”, semnată Filumen Păstrăvanu.

Creaţiile premiate, dar și cele ale artiștilor consacrați, din cadrul Expoziției de arte vizuale Generații 2017  vor putea fi admirate timp de o lună, până pe 4 iunie.

După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în restaurante, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (I)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (I)

Ţărăniştii au vrut, dar n-au putut şi nici n-au ştiut.

opinii

Armată cu cai de lemn...

Florin CÎNTIC

Armată cu cai de lemn...

„Când am veni...iit în armată/ La costum şi la cravată/ Am urcat dealu alene/ -nregiment la Tata Ene!/ Ai, ai, auăleu... etc.!”

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Parţialnaia imperialnaia moghilizaţia

„Mobilizaţia” rusă putiniană este, de fapt, o „moghilizaţia”, ironizează unii publicişti ruşi - „moghilizaţia” de la „moghila”, adică „mormânt”. Rusia lui Putin şi-a format o nouă ideologie, şi totuşi veche, de pe când bolşevismul, ba încă de pe vremea ţarismului, pe care o foloseşte ca temei pentru acţiuni militare neoimperiale: anexarea Crimeei în 2014, campania din Georgia în 2008, intervenţia în Siria în 2015, precum şi intervenţii mai mult sau mai puţin recunoscute în mai multe state africane. 

A fost odată și ar mai putea fi…

Alex VASILIU

A fost odată și ar mai putea fi…

Există personalități al căror nume a intrat în conștiința publică legat de domenii variate ale artei sunetelor. 

pulspulspuls

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Despre un mare patron pe spinarea ieşenilor şi despre un parteneriat de pomină la Consiliul Judeţean

Iată în poza de mai jos figura unui individ pe care istoria locală îl va reţine în postura de mare strateg şi patron de echipă de handbal feminin, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.