anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Advertorial

Frumusețe, perfecțiune, visare

GALERIE
bel
  • bel
- +

Pentru a marca a XIII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan  - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 5 mai - 4 iunie. Vernisajul va avea loc pe 5 mai, la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Petru Bejan.

Grădina de Vară de la Bellaria Hotel  îmbracă cea mai frumoasă ținută a sa, creată de inegalabila maestră în design, Primăvara. Verdele vibrant, dătător de poftă de viață, și nobilul liliachiu, ce invită la relaxare, se reunesc sub bagheta primăverii pentru a crea un univers natural, desăvârșit de parfumul florilor de liliac.

Sărbătoarea Liliacului este de fiecare dată, an de an, o seară dedicată venerării naturii, artei și prieteniei. Din „peisajul” evenimentului face parte şi  vernisajul „Generații"-lor, expoziția de arte vizuale ce-și propune să reunească, la Bellaria Hotel, lucrări semnate de artiști consacrați, dar şi de tinere speranțe, aflate, încă,  în căutarea sensurilor şi valorilor autentice ale artelor vizuale.

Anul acesta, în 2017, Sărbătoarea Liliacului are loc în prima zi de vineri din luna mai. Pe 5 mai, 5 maeştri ai penelului. O coincidență ce duce cu gândul la numărul norocos al petalelor florilor de liliac. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan - expun lucrări de pictură și sculptură.  Acestora li se adaugă lucrările generației viitorului , reprezentată de studenți ai Universității de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași. 

Vernisajul, care va fi onorat de prof. dr. Petru Bejan, este și un prilej pentru anunțarea câștigătorilor Premiilor “Bellaria” pentru tinerii creatori. La ediția din anul 2016, Marele Premiu a fost câștigat de lucrarea de grafică “Amintire”, semnată Filumen Păstrăvanu.

Creaţiile premiate, dar și cele ale artiștilor consacrați, din cadrul Expoziției de arte vizuale Generații 2017  vor putea fi admirate timp de o lună, până pe 4 iunie.

După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în restaurante, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.