Frumusețe, perfecțiune, visare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Frumusețe, perfecțiune, visare

GALERIE
bel
  • bel
- +

Pentru a marca a XIII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan  - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 5 mai - 4 iunie. Vernisajul va avea loc pe 5 mai, la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Petru Bejan.

Grădina de Vară de la Bellaria Hotel  îmbracă cea mai frumoasă ținută a sa, creată de inegalabila maestră în design, Primăvara. Verdele vibrant, dătător de poftă de viață, și nobilul liliachiu, ce invită la relaxare, se reunesc sub bagheta primăverii pentru a crea un univers natural, desăvârșit de parfumul florilor de liliac.

Sărbătoarea Liliacului este de fiecare dată, an de an, o seară dedicată venerării naturii, artei și prieteniei. Din „peisajul” evenimentului face parte şi  vernisajul „Generații"-lor, expoziția de arte vizuale ce-și propune să reunească, la Bellaria Hotel, lucrări semnate de artiști consacrați, dar şi de tinere speranțe, aflate, încă,  în căutarea sensurilor şi valorilor autentice ale artelor vizuale.

Anul acesta, în 2017, Sărbătoarea Liliacului are loc în prima zi de vineri din luna mai. Pe 5 mai, 5 maeştri ai penelului. O coincidență ce duce cu gândul la numărul norocos al petalelor florilor de liliac. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan - expun lucrări de pictură și sculptură.  Acestora li se adaugă lucrările generației viitorului , reprezentată de studenți ai Universității de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași. 

Vernisajul, care va fi onorat de prof. dr. Petru Bejan, este și un prilej pentru anunțarea câștigătorilor Premiilor “Bellaria” pentru tinerii creatori. La ediția din anul 2016, Marele Premiu a fost câștigat de lucrarea de grafică “Amintire”, semnată Filumen Păstrăvanu.

Creaţiile premiate, dar și cele ale artiștilor consacrați, din cadrul Expoziției de arte vizuale Generații 2017  vor putea fi admirate timp de o lună, până pe 4 iunie.

După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în restaurante, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.