Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Funcţionar de la Consulatul Catania, concediat pentru modul "condamnabil" în care a gestionat dialogul cu un român

GALERIE
catania
  • catania
- +

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a încheiat raportul de muncă în cazul unui funcţionar de la Consulatul din Catania, în urma modului "condamnabil" în care acesta a gestionat dialogul cu un cetăţean român aflat în Italia pentru a face sport de performanţă şi care a cerut ajutorul Consulatului.

MAE a transmis precizări, luni, cu privire la situaţia unui cetăţean român care se află în Italia cu scopul de a desfăşura activităţi sportive de performanţă şi care s-a adresat Consulatului României la Catania.

"Comportamentul manifestat de către funcţionarul consular şi modul în care acesta a gestionat dialogul cu cetăţeanul român sunt condamnabile, reprezintă o încălcare a normelor de conduită şi a principiilor care ghidează activitatea Corpului diplomatic şi consular al României şi nu sunt reprezentative pentru modul în care misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României gestionează solicitările de asistenţă primite din partea cetăţenilor români", arată sursa citată.

MAE adaugă că, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, raportul de muncă al funcţionarului, angajat pe plan local al Consulatului României la Catania, a fost încheiat, în conformitate cu dispoziţiile art. 8.1 lit. c din Convenţia civilă de prestări servicii nr.70/30.01.2020, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, inclusiv a termenului de preaviz.

"MAE foloseşte acest prilej pentru a reitera importanţa protejării şi promovării drepturilor cetăţenilor români în străinătate ca unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Afacerilor Externe şi, implicit, ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României, cu atât mai mult în contextul actual. De asemenea, MAE manifestă preocupare constantă şi angajament pentru promovarea unui comportament etic în rândul angajaţilor săi, bazat pe respect, corectitudine, integritate şi dialog adecvat în relaţia cu cetăţenii români", se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, cu privire la situaţia cetăţeanului român care se află în Sicilia (care desfăşoară activităţi sportive la un club local), alături de partenerul său, turist, Ministerul Afacerilor Externe precizează că oficiul consular a intrat în dialog cu această persoană în cursul lunii martie şi i-a comunicat acesteia posibilităţile de repatriere, inclusiv informaţii cu privire la zborul organizat de autorităţile române în 25 martie.

În plus, reprezentanţii consulatului au făcut demersuri pe lângă diverse companii de transport rutier pentru a sprijini repatrierea pe cale rutieră a persoanei şi a partenerului acesteia, oferindu-se ca posibilă soluţie repatrierea cu prima cursă terestră preconizată pentru începutul lunii iunie. Totodată, cetăţeanul român a fost informat despre posibilitatea organizării unui nou zbor către Bucureşti, care ar urma să plece de la Roma în perioada următoare.

"MAE menţionează că, în cadrul dialogului cu oficiul consular, persoana în cauză a precizat de fiecare dată că nu poate călători cu orice companie aeriană deoarece se deplasează însoţită de un animal de companie, care nu este acceptat, de regulă, pe orice zbor", arată sursa citată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri