anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Funcţionara concediată pentru că nu ar fi luat şpagă: „Este riscant să fii corect“

GALERIE
elena gherghel
  • elena gherghel
- +

Într-un comentariu oferit „Ziarului de Iaşi“, Elena Gherghel, devenită cunoscută pe plan naţional după ce a fost demisă pentru că a refuzat să ia o şpagă de 50.000 de euro, susţine că deciziile luate de instanţele ieşene i se par bizare. Ea spune că este obligată şi în prezent să suporte „consecinţele comportamentului său onest“. Gherghel a fost demisă de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate în toamna anului 2010 contestând mai apoi decizia în instanţă. A urmat o serie bizară de decizii, spune femeia. „În primă instanţă, am solicitat OCPI Iaşi depunerea statelor de personal care să ateste faptul că măsura concedierii a fost abuzivă, că pretinsa dificultate financiară este contrazisă de actele solicitate (n.r., motivul invocat la concediere a fost cel material), însă judecătorii au înţeles să ia o decizie fără a considera necesară depunerea acestor documente. Astfel, atât la fond, cât şi în recurs, s-a decis ca «angajatorul are o marjă de apreciere necenzurabilă sub aspectul folosirii forţei de muncă şi a distribuirii personalului», adică, altfel spus, poate să facă ce vrea!“, ne-a spus Gherghel. Aceasta susţine că, deşi a fost dată afară din cauza pretinselor probleme financiare, ulterior, la OJCPI, s-ar fi efectuat alte angajări şi s-ar fi mărit unele salarii. În acest sens, Gherghel a obţinut şi depus în instanţă documente justificative solicitând revizuirea cauzei, fără sorţi de izbândă, însă. „Din păcate, şi în faţa acestor probe, care demascau abuzul conducerii OCPI Iaşi, instanţele au rămas inerte, refuzând să analizeze aceste acte, refuzând practic să judece“, ne-a mai transmis Gherghel.

Numele Elenei Gherghel apare în dosarul în care trei magistraţi din Iaşi, printre care şi Radu Tărniceriu, fost preşedinte al Tribunalului Iaşi, sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie. Magistraţii sunt acuzaţi că ar fi primit 50.000 de euro de la fostul primar din Gorban, Ioan Leonte, pentru a facilita, prin intermediul justiţiei, atribuirea a 282 de hectare din Gorban. Iniţial, Leonte ar fi încercat să o mituiască pe Gherghel, care era asistent-registrator la Biroul de Cadastru din Răducăneni. „Am respectat legea şi am refuzat să cedez presiunilor exercitate asupra mea, fiind lăsată pe drumuri, concediată abuziv, gustând din plin umilinţă de a nu mi se da dreptate nici în faţa celor mai clare dovezi ale abuzului şi ale fărădelegii. Concluzia: În România este riscant să fii corect!“, a încheiat Gherghel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.