Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Funcţionară din Primăria Paşcani, reţinută pentru corupţie. Ce şpăgi uriaşe cerea

GALERIE
monica-oneata
  • monica-oneata
- +

O funcţionară de la Registratura Primăriei Paşcani a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată că ar fi luată bani de la opt persoane cărora le-a promis poate rezolva angajarea în cadrul instituţiei sau obţinerea unor documente.

Procurorii DNA Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 iunie 2022, a inculpatei Oneaţă Monica, la data faptei funcţionar în cadrul Primăriei Municipiului Paşcani, respectiv inspector în cadrul Compartimentului Registratură, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.  

”În perioada februarie 2020 - iulie 2021, inculpata Oneaţă Monica, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit suma totală de 27.789 euro de la opt persoane, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Paşcani şi că, în schimbul sumelor de bani pretinse şi primite, aceasta îi va determina să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul Primăriei Paşcani sau obţinerea autorizaţiilor de construire, a certificatelor de urbanism, a avizelor pentru branşarea la reţeaua de utilităţi sau a altor documente necesare construcţiei unor imobile”, arată, joi, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în zilele de 07 şi 12 octombrie 2020, Oneaţă Monica ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.500 euro fiecare, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor competenţi din cadrul Primăriei Paşcani astfel încât acestea să fie angajate la compartimentul Registrul Agricol din primăria respectivă.

În cursul anului 2020, ea ar fi pretins şi primit de la trei persoane sumele de 6.000 euro, 5.500 euro, respectiv 2.000 euro, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor competenţi din cadrul Primăriei Paşcani astfel încât cele trei persoane să fie angajate la compartimentul Medicină şcolară (primele două persoane) din primărie şi la Poliţia Locală Paşcani (ultima persoană).

La data de 30 martie 2021, inculpata Oneaţă Monica ar fi pretins suma de 2.100 euro de la o persoană, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor competenţi din cadrul Primăriei Paşcani, pentru a-i determina să elibereze autorizaţia de construire şi avizele pentru branşare la reţeaua de utilităţi, respectiv cea de gaze naturale, privind imobilul pe care aceasta dorea să-1 construiască în municipiul Paşcani, sumă de bani pe care ar fi primit-o în zilele de 31 martie 2021 şi 02 aprilie 2021. 

”În considerarea aceleiaşi influenţe şi în scopul obţinerii unor avize pentru eliberarea autorizaţiei de construire,  la data de 18 august 2021, Oneaţă Monica ar mai fi pretins de la aceeaşi persoană suma de 2.400 lei pentru a interveni în scopul obţinerii avizelor menţionate, sumă pe care ar fi primit-o a doua zi”, m ai arată DNA.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iunie 2021,  Oneaţă Monica ar fi pretins şi primit suma de 24.500 lei de la o persoană, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor competenţi din cadrul Primăriei Paşcani pentru a-i determina să elibereze întreaga documentaţie necesară construcţiei unui imobil, constând atât în obţinerea proiectului imobilului, cât şi a Planului urbanistic zonal, certificatului de urbanism, autorizaţiei de construire şi avizele pentru branşare la reţeaua de utilităţi, respectiv cea de gaze naturale, privind imobilul pe care această persoană intenţiona să-1 edifice în municipiul Paşcani.

În data de 19 iulie 2021, inculpata Oneaţă Monica ar fi pretins suma de 1.500 euro de la o persoană, bani pe care i-ar fi primit în aceeaşi zi în lei de la o rudă a acesteia, respectiv 7.500 lei, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor competenţi din cadrul Primăriei Paşcani, pentru a-i determina să o angajeze în cadrul instituţiei, la compartimentul Registratură. În zilele următoare, tot în luna iulie 2021, în considerarea aceleiaşi influenţe, inculpata Oneaţă Monica ar mai fi pretins de la aceeaşi persoană suma de 1.000 lei pe care ar fi primit-o în aceeaşi modalitate.

”Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 16 iunie 2022, inculpata va fi prezentată judecătorilor din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai arată DNA. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri