anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Funcţionarii din Primăria Dobrovăţ care au furat banii de taxe scapă de închisoare

GALERIE
judecata
 • judecata
- +

Trei funcţionari ai Primăriei Dobrovăţ, care au băgat în buzunare banii ce ar fi trebuit să revină instituţiei, au scăpat de închisoare. Trimişi în judecată pentru delapidare, ei au beneficiat din plin de clemenţa judecătorilor.

Activitatea infracţională a contabilei-şefe Gherghina Radu şi a casierilor Cezar Nicolau şi Mihai Toma s-a desfăşurat în perioada 2010-2013. Cei trei încasau banii plătiţi de săteni în contul taxelor şi impozitelor locale, dar chitanţele tăiate nu mai erau întregistrate ulterior în contabilitate, funcţionarii însuşindu-şi banii. Pe parcursul a trei ani, Primăria Dobrovăţ a fost păgubită cu 212.221 lei. Faptele au fost constatate în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi în urma unui control efectuat în 2013. După ce au fost descoperiţi, cei trei au început să înapoieze banii, treptat. Până ce dosarul a ajuns în instanţă, în urmă cu doi ani, funcţionarii returnaseră aproximativ trei sferturi din sumă.

Cei trei au fost trimişi în judecată pentru delapidare în formă continuată, Mihai Toma fiind acuzat de 137 de astfel de acte, Nicolau, de 58, iar Gherghina Radu, de 35. În faţa instanţei, cei trei şi-au recunoscut faptele. Ca urmare, ei au primit pedepse uşoare. Gherghina Radu a fost condamnată de magistraţii Judecătoriei la un an de închisoare cu suspendare, Cezar Nicolau, la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, iar Mihai Toma, la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Cei trei au făcut apel împotriva sentinţei, în urma căruia au primit sentinţe şi mai uşoare. Gherghina a fost condamnată în final la 3 luni de închisoare cu suspendare, Nicolau la 5 luni, iar Toma la 7 luni, de asemenea cu suspendare. Pe durata termenului de supraveghere, cei trei nu vor avea dreptul să candideze la ocuparea unor funcţii publice elective.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.