Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fundația Star of Hope Romania dă start campaniei FAPTE BUNE ÎN DAR !

GALERIE
Fundația Star of Hope Romania
  • Fundația Star of Hope Romania
- +

De ce Fapte Bune?...pentru că, printre noi, sunt mulți copii care au nevoie de ajutor, sunt copii pentru care o viață decentă rămâne doar un vis! Realitatea pe care o trăisc copiii și tinerii cu dizabilități este tristă, aceștia reprezentând o categorie vulnerabilă, expusă riscului marginalizării, separării de familie și a excluziunii sociale/școlare.

Părinții copiilor sunt neajutorați și cuprinși de disperare în fața unui diagnostic crunt, a unei condamnări pe viață la luptă. O luptă grea cu un sistem rigid, cu bariere în privința acceptării și integrării în comunitate. Toate aceste aspecte sunt de cele mai multe ori îngreunate de lipsa banilor, de sărăcie dureroasă și nepuntința de a face mai mult pentru copilul tău. Susținerea și nădejdea părinților apare atunci când ajung la noi, la Fundația Star of Hope, unde găsesc sprijin, îndrumare, consiliere și experiențe similare ale altor părinți. În condițiile în care numărul solicitărilor pentru sprijin de la părinți care au copii cu dizabilități  este în creștere, avem nevoie acută de ajutor. Demersul nostru, al fundației Star of Hope, continuă, din cauza faptului că, în societatea noastră, încă sunt multe nevoi pentru copiii cu dizabilități, și din nefericire, statul român face prea puțin pentru acești micuți. Este timpul ca fiecare din noi să -și asume  responsanbilitatea de a face mai mult.Pandemia a accentuat și mai mult riscul de marginalizare și izolare a acestor copii, oamenii gândindu-se din ce în ce mai mult la viața proprie, fără să mai șină cont de aproapele aflat în suferință. Chiar și în aceste condiții, Star of Hope nu poate renunța la cei 500 de copii pe care îi ajută zilnic prin intermediul celor 11 centre de zi înființate în țară.Din acest motiv, Fundația Star of Hope Romania, a inițiat Campania FAPTE BUNE ÎN DAR,  pentru a găsi fondurile necesare susținerii unui număr cât mai mare de copii aflați în situații critice.

Prin intermediul campaniei ne dorim să strângem  minim 10 burse de terapie recuperatorie. De asemenea ne-am propus să ajutăm cât mai multe familii aflate la limita supraviețuirii, ajutându-i cu o bursă pentru educația copiilor lor.

În perioada următoare, în cadrul campaniei FAPTE BUNE ÎN DAR, vor avea loc următoarele evenimente:

 

*   2 Decembrie 2021 - Ziua Internațională A Persoanelor Cu Dizabilități – conferință de presă cu Federațiile de părinți, ong-uri, cadre didactice – dezbatere pe problematica dizabilității

*   3 – 4 Decembrie 2021, TÂRGUL FAPTELOR BUNE – ediția de Crăciun, la sediul Fundației Star of Hope Romania, str. Bariera Veche nr 3, Iași

*   9 Decembrie 2021, Gala Star of Hope 2021 – eveniment online găzduit de partenerul media principal TELEM Iași

* în cadrul acestei Gale vor fi prezentate modele din următoarele categorii: copii cu dizabilități care au răzbit în viață, companii și lideri care s-au implicat constant în susținerea acestor copii, instituții partenere etc.

Devenită deja tradiție, Gala Star of Hope 2021 – este dedicată copiilor cu dizabilități și copiilor săraci din cele 11 centre ale Fundației Star of Hope Romania. Scopul este caritabil și înseamnă sprijin concret, atât de necesar, pentru susținerea burselor de terapie recuperatorie a copiilor cu dizabilități și a burselor școlare pentru copiii sărăci.

Evenimentul încheie Campania FAPTE BUNE ÎN DAR, prin intermediul căreia se semnalează problematica complexă și dureroasă a copilului cu dizabilități, dar și dramele se trăiesc zilnic în România de către copiii privați de educație si de o viață demnă din cauza sărăciei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri