Fundația Star of Hope România și Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Servicii Sociale organizează pe 3 decembrie, ora 13, Dezbaterea” Solidaritatea pentru Dizabilitate”.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Fundația Star of Hope România și Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Servicii Sociale organizează pe 3 decembrie, ora 13, Dezbaterea” Solidaritatea pentru Dizabilitate”.

GALERIE
Fundația Star of Hope România
  • Fundația Star of Hope România
- +

Evenimentul se va desfășura online iar link-ul va fi oferit de către organizatori ulterior confirmării prezenței la eveniment.

În 3 decembrie se celebrează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități şi anul acesta, în viaţa persoanelor cu dizabilităţi, provocărilor curente li s-a adăugat şi pandemia care a evidențiat cu adevărat dacă grija față de acești oameni e reală.

La eveniment, vom fi onorați și de participarea Excelenței Sale, dna Therese Hyden, Ambasdor al Suedie la Bucuresti, dna Maria Mădălina Turza, președinte – secretar de stat Autoritatea Națională pentru Drepurile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA). Evenimentul va fi moderat de dna Mihaela Munteanu (jurnalist Radio Iași).

Dacă în anii anteriori, Fundația Star of Hope România marca această zi prin organizarea unor evenimente în mijlocul comunității, împreună cu membrii acesteia (Bradul Speranței, Gala Star of Hope), anul acesta organizatorii au decis să adune la masa virtuală autorități locale, naționale, reprezentanți ai Asociațiilor de Părinți care au copii cu dizabilități, părinți, tineri cu dizabilități, mass media, pentru a discuta despre modul în care trăiesc acum persoanele cu dizabilităţi.

Dezbatem problemele cu care se confruntă, în anul pandemic 2020, copilul cu dizabilități și părinții acestuia. Care este cu adevărat raportul dintre persoana cu dizabilități și autorități? Care este susținerea oferită de stat în această perioadă extrem de grea părinților care au copii cu dizabilități? Ce se întâmplă acum, de exemplu, cu un copil cu autism pentru care terapia de grup este esențială? Sunt multe întrebări care își caută răspuns și sunt încă foarte puţine soluții reale și imediate. 

Parteneri media ai evenimentului online: Ziarul de Iasi și Radio Iași.

Cei care doresc să participe la dezbatere si vor să intervină sunt rugați să se înscrie pe pagina de facebook a evenimentului SOLIDARITATE PENTRU DIZABILITATE. 
Vă mulțumim și vă așteptăm!
Doar fiind solidari, oamenii pot schimba lucrurile în mai bine!

Persoană de contact
Adina Mihălăchiuță
PR Fundația Star of Hope Romania
Email: pr.starofhoperomania@gmail.com
Tel: 0743112725

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.