anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Fundaţia unui consilier judeţean nu s-a înţeles cu creditorii Construcţii Feroviare Moldova

GALERIE
Cristi Stanciu2
 • Cristi Stanciu2
- +

Creditorii firmei-fanion a şefului Camerei de Comerţ şi Industrie au respins oferta de închiriere a unui teren în municipiul Iaşi, depusă de fundaţia patronată de consilierul judeţean PSD Cristian Stanciu.

 „Cu o paritate de 2-1, raportată la structura comitetului creditorilor, se respinge oferta înaintată de către Fundaţia Ecologică Green (FEG) privind închirierea unei suprafeţe de teren de 100 de metri pătraţi, situat în spatele clădirii din Iaşi, pe Şoseaua Naţională nr. 5”, se menţionează în raportul întocmit de Eduard Pascal, asociat coordonat la EuroBusiness LRJ SPRL, administratorul judiciar al societăţii Construcţii Feroviare Moldova, firmă patronată de omul de afaceri Paul Butnariu. FEG dorea să închirieze suprafaţa respectivă la preţul de 0,5 euro per metru pătrat pe lună, cuantum ce reprezintă însă doar 50% din preţul minim propus de creditori.

În schimb, tot cu o paritate de 2 la 1, creditorii au aprobat oferta SC Mavgo Holding SRL pentru închierea Staţiei de asfalt Rocchetti din Baza Timişeşti, a terenului din Baza Preoteşti în suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi a construcţiilor afrerente, aflate în patroniul Construcţii Feroviare Moldova. Preţul oferit de SC Mavgo Holding SRL este de 10.000 lei pe lună. Oferta cuprinde „o perioadă de graţie în intervalul lunar august-noiembrie, iar pentru perioada decembrie 2017-februarie 2018 se ofertă o chirie lunară de 3.000 lei, cu TVA, iar în restul anului, chiria să fie de 10.00 lei, cu TVA. Durata de valabilitate a contractului va fi de 3 ani, cu opţiune de prelungire automată până la 5 ani, condiţiile închirierii urmând a fi renegociate în cazul în care, în această perioadă, Planul de reorganizare nu este respectat, iar societatea debitoare (Construcţii Feroviare Moldova – n.red.) intră în faliment”, se menţionează în raportul publicat de EuroBusiness LRJ SPRL. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.