anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Fundaţia unui consilier judeţean PSD a cumpărat sediul firmei „Construcţii Feroviare Moldova“

GALERIE
cristi-stanciu
 • cristi-stanciu
- +

Fundaţia patronată de şeful consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu, a cumpărat cu aproape 500.000 de euro o clădire de birouri din municipiul Iaşi. 

Fundaţia Ecologică Green (FEG) şi-a adjudecat în urma unei licitaţii un imobil important din patrimoniul societăţii Construcţii Feroviare Moldova, de­ţinută de omul de afaceri Paul Butnariu, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie. Proprietatea, situată pe Şoseaua Naţională nr. 5, este compusă din teren intravilan, în suprafaţă totală de 1.130 de metri pătraţi, mare parte din categoria „curţi-construcţii“, iar restul „drumuri“, şi o construcţie folosită drept spaţii de birouri, cu subsol, parter şi un etaj, cu suprafaţa utilă de aproape 800 metri pătraţi.

Imobilul „teren şi construcţie cu utilizare birouri“ a fost vândut pe 20 martie 2017 către FEG la preţul de 472.700 euro, preţ fără TVA, potrivit raportului privind situaţia financiară a debitorului Construcţii Feroviare Moldova SA aferent trimestrelor I şi II din anul III al planului de reorganizare, document întocmit de administratorul judiciar EuroBusiness LRJ SPRL. Tot atunci, se menţionează în acelaşi raport, societatea Twinkle Star SRL şi-a ajudecat un alt imobil aparţinând Construcţii Feroviare Moldova, la preţul de 828.200 euro, fără TVA. Acest activ era compus din teren intravilan de 1.484 metri pătraţi şi o construcţie utilizată tot pentru birouri în suprafaţă de 1.521 de metri pătraţi.

FEG a dorit ulterior să închirieze şi un teren deţinut de Cons­trucţii Feroviare Moldova, însă creditorii firmei-fanion a şefului Camerei de Comerţ şi Industrie au respins oferta. „Cu o paritate de 2-1, raportată la struc­tura comitetului creditorilor, se respinge oferta înaintată de către Fundaţia Ecologică Green privind închirierea unei suprafeţe de teren de 100 de metri pătraţi, situat în spatele clădirii din Iaşi, pe Şoseaua Naţională nr. 5“, se specifică într-ul alt raport întocmit de Eduard Pascal, asociat coordonat la EuroBusiness LRJ SPRL. FEG dorea să închirieze suprafaţa respectivă la preţul de 0,5 euro per metru pătrat pe lună, cuantum ce reprezintă însă doar 50% din preţul minim propus de creditori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.