anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Funeraliile Reginei Elisabeth II – Procesiune de la Palatul Buckingham la Westminster Hall

GALERIE
sicriu_regina
 • sicriu_regina
- +

Sicriul cu trupul Reginei Elisabeth II va fi transportat, miercuri, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, într-o procesiune care va fi condusă de Regele Charles III şi fiii săi. Va urma o slujbă de aproximativ 20 de minute, apoi oamenii îşi vor prezenta omagiile, timp de 24 de ore pe zi, până luni, când este programată înmormântarea. Pentru a face faţă fluxului mare de oameni, autorităţile au stabilit detaliile organizatorice, urmând a permite o coadă de până la 8 kilometri.

Palatul Buckingham a transmis, miercuri dimineaţă, detalii despre modul în care se va derula procesiunea şi faptul că Armata va fi alături de Regină şi de această dată.

”În cursul zilei de astăzi, sicriul reginei va călători de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pe un car de tunuri tras de Trupa Regală de Artilerie a Regelui. O gardă de onoare formată din toate cele trei forţe armate îl va primi în Piaţa Parlamentului. La fel ca la multe dintre îndatoririle sale oficiale, Majestatea Sa va fi înconjurată de membri ai armatei, simbolizând relaţia strânsă dintre monarh şi serviciile sale armate”, a transmis oficial Palatul Buckingham.

Potrivit sursei citate, Regina a deţinut peste cincizeci de grade şi numiri în cadrul Serviciilor Armate ale Regatului Unit şi ale Commonwealth-ului, iar o mare parte din viaţa sa profesională a fost ocupată cu vizite la baze militare şi nave din Marea Britanie şi de peste mări, întâlnindu-se cu membrii activi ai Forţelor Armate şi cu familiile acestora.

”În calitate de personalitate naţională, Majestatea Sa a condus evenimente de comemorare pe tot parcursul domniei sale şi a sprijinit veteranii prin numeroasele sale patronaje, inclusiv Royal British Legion şi Not Forgotten Association. În 2009, Regina a introdus Crucea Elisabeth în numele său. Distincţia a oferit o recunoaştere specială familiilor celor care au murit în operaţiuni militare sau ca urmare a terorismului începând cu 1948. Acesta a fost unul dintre multele momente din viaţa Reginei, când s-a asigurat că activitatea şi profilul ei demonstrează datoria de recunoştinţă a naţiunii faţă de membrii forţelor armate şi familiile acestora”, a mai arătat sursa citată.

Palatul Buckingham a publicat şi un omagiu adus de către şeful Statului Major al Apărării: ”Cu tot fastul şi tradiţia, relaţia Majestăţii Sale cu Forţele Armate a fost profund personală. Regina a fost fiica, soţia şi mama unor ofiţeri de marină. Nepoţii ei au servit în cadrul Armatei Britanice şi al Forţelor Aeriene Regale. Dosarul familiei sale de servicii în timp de război se întindea de la Iutlanda până în Afganistan. Şi tot ea a servit în uniformă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Regina a fost una dintre ultimele noastre legături cu acea generaţie extraordinară din timpul războiului. Ea a înţeles mai bine decât majoritatea poverile şi gloria unei vieţi de serviciu”.

Regele Charles III, fiii săi William şi Harry - împreună cu Prinţul Andrew, Prinţesa Anne şi Prinţul Edward - vor urma pe jos sicriul în drumul său spre Westminster Hall, miercuri după-amiază, transmite The Guardian. Fiul Annei, Peter Phillips, şi soţul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, vor merge, de asemenea, în procesiune, precum şi ducele de Gloucester şi contele de Snowdon. 

Vor mai face parte din procesiune Camilla, regina consoartă, Catherine, prinţesă de Wales, şi Sophie, contesă de Wessex, precum şi Meghan, ducesa de Sussex. Procesiunea va pleca de la palat, la ora locală 14.22 şi este de aşteptată să ajungă la Westminster Hall la ora 15.00. O slujbă care va dura aproximativ 20 de minute va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, însoţit de decanul de Westminster. 

Totodată, autorităţile au stabilit planurile oficiale pentru o coadă de până la opt kilometri pentru ca oamenii să prezinte omagiile reginei, un exerciţiu logistic complex care include toalete, primul ajutor şi băuturi răcoritoare non-stop pe traseu. 

În condiţiile în care se aşteaptă ca sute de mii de oameni să stea la coadă timp de mai multe ore pentru a avea şansa de a vedea sicriul reginei în Westminster Hall, voluntari din grupuri precum Cercetaşii şi Armata Salvării au fost chemaţi să ajute. 

Îndrumările oficiale pentru publicul care vine la Londra îi avertizează pe cei care se gândesc să participe să se aştepte la cozi "foarte lungi", foarte posibil peste noapte, şi să ia în considerare acest lucru în special dacă vin cu copii. 

Oamenii vor primi brăţări colorate şi numerotate, care le vor arăta locul lor în coadă şi care le vor permite să iasă de acolo pentru a folosi toaletele sau pentru a lua mâncare şi băutură. 

Departamentul pentru Digital, Cultură, Mass-media şi Sport, care este responsabil de aceste măsuri, intenţionează să ofere actualizări în direct cu privire la lungimea cozii şi la locul în care aceasta începe în orice moment.

Coada va fi închisă, în cazul în care numărul celor care aşteaptă este prea mare pentru a se asigura că cei care stau la coadă vor ajunge la Westminster la timp. 

Procesul, cunoscut în mod oficial sub numele de "aşezare în stare de veci", începe miercuri, la ora 17.00, după ce sicriul reginei este dus într-o procesiune de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, construcţia din secolul al XI-lea din inima domeniului parlamentar. 

Din acel moment, cei care au stat la coadă vor putea trece pe lângă sicriu 24 de ore pe zi până lunea viitoare la ora locală 6.30, ziua înmormântării reginei. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.