Funeriu, fost ministru al Educaţiei: Avocatul meu mulţumeşte sindicatului USLIP pentru suma de 3.700 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Răfuială în instanţele de judecată

Funeriu, fost ministru al Educaţiei: Avocatul meu mulţumeşte sindicatului USLIP pentru suma de 3.700 de lei

GALERIE
Daniel Funeriu
  • Daniel Funeriu
- +

Liderul de sindicat Laviniu Lăcustă susţine că va recupera banii de la Daniel Funeriu printr-o altă acţiune

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi trebuie să plătească fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu suma de 3.700 de lei cheltuieli de judecată. Fostul ministru explică pe pagina personală de Facebook faptul că "USLIP a renunţat la judecată după ce am cerut instanţei, pentru a mă apăra, să oblige sindicatul să îmi prezinte averea şi veniturile liderilor. A renunţat sub un alt pretext, dar e bine de ştiut că respectivul sindicat, condus de un anume domn cu nume predestinat activităţilor «sindicale», Laviniu Lăcustă, deţine o agenţie de turism şi o casă de creditare". În plus, fostul ministru îşi începe postarea subliniind faptul că avocata sa le mulţumeşte pentru banii daţi. "Stimaţi profesori: vă anunţ că avocata mea, doamna Roxana Iliescu, vă mulţumeşte pentru suma de 3.700 de lei încasată de la dumneavoastră prin grija sindicatului USLIP Iaşi", scrie Daniel Funeriu.

Preşedintele USLIP Iaşi explică însă că nu a renunţat la demersurile juridice, ci doar intenţionează să deschidă un alt proces împotriva fostului ministru la CNCD. Totodată, prof. Laviniu Lăcustă asigură profesorii că va recupera întreaga sumă pierdută în acest moment şi va cere şi alte daune morale. De asemenea, liderul sindical vrea să afle de la Daniel Funeriu şi răspunsul cu privire la dosarul Microsoft, dar şi la alte chestiuni din timpul mandalului de ministru al Educaţiei, liderul de sindicat vorbind de prejudicii de milioane de euro aduse Statului.

Procesul iniţial a fost intentat de către Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi pentru afirmaţia lui Daniel Funeriu precum că "sindicatele sunt structuri cvasi-mafiote". Potrivit liderului sindical, USLIP Iaşi l-a dat în judecată pe fostul ministru al Educaţiei pentru ca acesta să îşi retragă afirmaţia şi să adreseze public scuze profesorilor şi sindicatelor din învăţământ. "În primul rând suma a fost umflată mult de domnul Funeriu. Procesul nu a fost nici măcar la primul termen, iar asta denotă un anumit caracter. Am reunţat la proces pentru că ni s-a spus că ar trebui să încercăm la CNCD pentru că acolo procesul ar fi fost mai rapid, iar pe noi ne interesa mai curând o sancţiune de ordin moral, nu una pecuniară. De altfel noi nici nu am cerut bani, noi am cerut doar scuze pentru tot ceea ce a afirmat", a subliniat Laviniu Lăcustă, care a adăugat că doreşte răspunsuri la câteva întrebări. Astfel, sindicatele doresc să afle: "1. Este adevărat că aţi fost audiat în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu în dosarul Microsoft de către Direcţia Naţională Anticorupţie?", "2. Care a fost valoarea contractului de furnizare servicii şi mentenanţă încheiat cu Siveco în timpul mandatului dumneavoastră? Aţi avut cunoştinţă de clauzele acestui contract?" şi "3. Este adevărat că în timpul mandatului dumneavoastră Ministerul Educaţiei a renunţat la judecarea procesului ce avea ca obiect evacuarea locatarului din baza «Cutezătorii» (cu suprafaţă de aproximativ 6 ha, situată pe malul Lacului Floreasca)?"

Totodată, Laviniu Lăcustă a subliniat că în acest moment procesul cu Daniel Funeriu este în pregătire. "Domnul Funeriu va plăti nu doar această sumă, de 3.700 de lei, ci de această dată vom cere şi daune morale. În întrebările adresate de noi vorbim de prejudicii de zeci de milioane de euro pe care miniştri, printre care şi Daniel Funeriu, le-au acoperit", a adăugat liderul de sindicat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.