Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de Presă

Furnizorul global de tehnologie Expleo închiriază 3.000 mp în Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri ca suprafaţă din România

GALERIE
nsmail-49
  • nsmail-49
- +

Hub-ul de business din centrul Iaşului care va fi dezvoltat odată cu finalizarea Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri ca suprafaţă din România, va include şi Expleo, companie globală de inginerie, tehnologie şi consultanţă. Expleo a închiriat 3.000 mp în cel mai nou proiect de regenerare urbană realizat de IULIUS la Iaşi, care va fi inaugurat în această primăvară, în proximitatea ansamblului mixt Palas. Prezent în România din 1994, Expleo a ales Iașul pentru extinderea operațiunilor sale, după București, în 2015, fiind atras de talentele prezente într-unul dintre cele mai mari centre universitare.

 

„Îi urăm bun venit companiei Expleo în Palas Campus! Faptul că ne-a ales pe noi este o recunoaștere a pasiunii și dedicării cu care am lucrat la acest proiect, pe care îl vom inaugura curând. Sunt 60.000 de mp de birouri și spații de retail în inima Iaşului, cu cele mai moderne facilități, care vor găzdui companii dinamice, creative. Palas  Campus va fi un hub de inovație și cea mai mare comunitate de business regională, cu un impact pozitiv asupra competitivității Iașului”, a spus Ionuț Pavel, Office Buildings Manager Palas Iași & Palas Campus.

„Biroul din Palas Campus va găzdui întreaga echipă din Iași, formată în prezent din aproximativ 400 de oameni. Suntem nerăbdători să participăm la dezvoltarea acestei locații, ce reprezintă un pilon cheie pentru grup prin valorificarea cunoștințelor din domeniu și a expertizei extinse în arii precum: inginerie AI, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică și știința datelor. Vom continua să angajăm specialiști pe diverse posturi, precum: Sr. Testing and Validation Engineer, System Engineer și Model Based Design Engineer – Automotive Projects, Cyber Security Engineer – Embedded Systems, Data Analyst și Software Developer (Java/Angular) - IT&C Projects, așadar vom avea ocazia să îi ajutăm să își gestioneze propria dezvoltare profesională și să susțină misiunea globală a companiei Expleo. Noua locație ne va oferi o diversitate de spații, pentru a le asigura colegilor noștri o experiență pozitivă la birou: săli de ședință, sală de mese și spații de relaxare. Am gândit spațiul astfel încât să răspundă tuturor nevoilor colegilor noștri și l-am adaptat pentru a fi utilizat în condiții optime, atât pentru lucru în echipă, cât și pentru lucru individual. Abia așteptăm să ne începem munca în noul birou”, a declarat Vincent Fusier, Chief Operating Officer  (COO) Expleo România.

Expleo este o companie cu 40 de ani de experiență în inginerie IA, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică, cu birouri în 30 de țări și peste 15.000 de angajați, un business care generează afaceri de peste 1 miliard de euro. Echipa din România lucrează la proiecte dedicate industriilor auto și aeronautică, cu soluții care reinventează călătoriile pe uscat și în aer.

Creat ca o extindere a Palas Iaşi, primul ansamblu mixed-use de regenerare urbană din România, Palas Campus îmbină spaţiile de birouri clasa A cu cele de retail, facilitând accesul angajaţilor la o varietate de servicii, în imediata proximitate: opţiuni diverse pentru pauza de masă, spaţii verzi, zone de coworking în aer liber şi servicii utile zilnic.

Despre Palas Campus

Palas Campus este un proiect mixt de regenerare urbană, care va revitaliza o zonă centrală  din Iaşi insuficient valorificată - Sf. Andrei. Totodată, va consolida polul regional de business din centrul orașului, dezvoltat în complexul Palas, care ajunge, astfel, la 130.000 mp de birouri clasa A şi peste 70 de companii găzduite, din domenii precum IT, automotive, banking etc.

Palas Campus integrează 54.000 mp de spaţii office şi alţi 6.000 mp de retail şi include şase corpuri de clădiri, construite şi dotate la cele mai înalte standarde de calitate şi sustenabilitate. Imobilele, cu o înălţime de până la 6 etaje, sunt dispuse astfel încât să creeze o curte interioară relaxantă, cu spaţii verzi și de promenadă.

În spaţiile de retail, angajații și locuitorii din proximitate vor avea acces la restaurante, cafenele şi terase, precum şi o zonă dedicată producătorilor şi antreprenorilor locali. Campusul beneficiază de 625 de locuri de parcare în subteran, 650 de metri lungime de piste de ciclism, spații securizate pentru biciclete, precum şi vestiare și dușuri.

Palas Campus este singurul proiect din România care se află în proces de dublă certificare green – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al  International Finance Corporation (IFC) și LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al US Green Building Council. Proiectul a beneficiat de primul credit verde acordat unei companii românești, de la IFC, parte a Băncii Mondiale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri