Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fusta indrazneata sau pantaloni eleganti? Taior clasic sau bluza decoltata? Care e tinuta de birou?

GALERIE
vestimentatie, birou
  • vestimentatie, birou
- +
Fusta indrazneata sau pantaloni eleganti? Taior clasic sau bluza decoltata? Pantof cu toc inalt sau scurt... Prea mult? Prea putin? De cand prejudecatile legate de posibilitatile femeilor de a ocupa posturi cu raspundere in domenii pana atunci exclusiv "masculine" au inceput sa paleasca, iar calitatile necesare unui bun manager au inceput sa fie recunoscute si la reprezentantele asa-zisului "sex slab", femeia se gaseste in fata unor alegeri destul de complicate, fiind nevoita sa imbine iscusit un look poate rigid, scortos uneori - cel al femeii puternice, capabile sa se impuna prin inteligenta si pragmatism -, cu look-ul avand, mai evident decat orice, supletea gingasa a propriei feminitati. 
 
Aceste alegeri, ambalajul in care se inveleste "produsul", se vor reflecta nu numai in discutiile cotidiene ale colegilor de birou, ci, mult mai important, in impresia partenerilor de afaceri si, implicit, in succesele sau insuccesele firmei. Si totusi, cat de scurta se poate taia fusta fara riscul de a fi considerata cel putin provocatoare, sau, altfel spus, cat de lunga ar trebui sa fie aceasta, fara sa pari desprinsa din filmele anilor cincizeci? 

Suntem aici tocmai pentru a-ti usura alegerile! 
 
Trend-ul de azi indreapta femeile spre pantofi cu toc cui, camasute elegante sau jachete stramte, elemente de vestimentatie ce intineresc. Albul si negrul raman clasice si vor ramane intotdeauna, dar moda evolueaza spre outfit-uri mai colorate. Acum ceva vreme era la moda piersiciul, apoi rozul a fost preferatul femeilor de succes. Mustarul are si el adepte fidele, ca sa nu mai vorbim despre deux piece-urile maro, vernil sau chiar rosu, care castiga din ce in ce mai multe sustinatoare. Totusi, trebuie retinut ca nimeni nu vrea ca, la o intalnire de afaceri, costumul sa intre in incapere inaintea sa. Asadar, outfit-ul nu trebuie sa ia ochii mai mult decat e nevoie. Totusi, purtatoarea lui este elementul esential.
Femeile se reorienteaza spre o eleganta rafinata, chic si, totusi, cu o destul de importanta doza de excentricitate. Pantalonul revine in forta, asortat cu taioare croite incitant. 
 
Mai departe, femeile cauta pentru office haine care pot fi purtate in mai multe anotimpuri. Aici se pare ca foarte cautat este tweed-ul din matase, care acopera cel putin 8-9 luni din an. Utile sunt fustele cu croiala clasica, drepte si lungi pana la genunchi sau putin mai jos, cele care vara pot fi purtate cu pantofi, iar iarna, cu cizme. 
 
Una dintre cele mai profitabile si utile solutii este o garderoba care sa cuprinda cateva piese de baza care sa se asorteze cu aproape orice altceva din dulap. In acest fel, nu veti avea nevoie sa iei decat cateva articole, care sa fie combinate altfel, obtinandu-se astfel un efect complet diferit de la o zi la alta.
 
Bijuteriile reprezinta un alt domeniu interesant. Daca modul in care acestea sunt alese pentru a fi achizitionate ramane, pana la urma, o problema subiectiva, despre felul in care se asorteaza la birou ar fi cateva lucruri de discutat. Intai de toate, chiar daca portul bijuteriilor in exces poate parea, la o prima vedere, un semn al potentei financiare, orice exces este contraindicat. O bijuterie eleganta la gat, asortata cu cerceii alesi in functie de outfit si de forma fetei, un inel si ... cam atat. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri