G4MEDIA: Tudorel Toader cere un autocar gratis pentru Universitate de la Ministerul Justiţiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

G4MEDIA: Tudorel Toader cere un autocar gratis pentru Universitate de la Ministerul Justiţiei

GALERIE
autocar
  • autocar
- +

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei şi actual rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a cerut Ministerului Justiţiei să i se pună la dispoziţie, gratis, din patrimoniul Agenţiei Naţionale a Bunurilor Indisponibilitate (ANABI), un autocar pentru universitate, potrivit documentelor consultate de G4Media.ro.

„Vă rugăm să transmiteţi, fără plată, din patrimoniul Ministerului Justiţiei – Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, un mijloc de transport- autocar, în vederea optimizării bunei desfăşurări a activităţilor cu studenţii precum şi a unor proiecte prioritare ale Universităţii”, se arată în adresa obţinută de G4Media.ro.

Numai că ANABI, instituţie care până acum trei luni a fost în subordinea lui Toader, nu are în patrimoniu niciun autocar, potrivit surselor judiciare consultate de G4Media.ro. Fostul ministru Toader vrea, în aceleaşi condiţii, şi o maşină pentru o instituţie parteneră, Biblioteca Universitară Mihai Eminescu din Iaşi.

„În parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza, Biblioteca deserveşte nevoile academice, educative şi culturale ale mediului universitare ieşean. (…) Instituţia găzduieşte şi organizează anual, în beneficiul publicului educat, peste 200 de evenimente publice, iar numărul de persoane care valorifică anual serviciile şi resursele Bibliotecii depăşeşte pragul de 10 mii de vizitatori. (…) În acord cu prevederile Hotărârii Guvernului nr 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, vă rugăm să transmiteţi fără plată, din patrimoniul Ministerului Justiţiei- Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponilizate, la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu” din Iaşi un mijloc de transport – autoturism, care ne-ar ajuta să optimizăm desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor de mare impact public organizate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, mai scrie în acelaşi document.

Surse din Ministerul Justiţiei au declarat pentru G4Media.ro că este prima solicitare de acest fel din partea unei universităţi. Tudorel Toader a plecat din fruntea Ministerului Justiţiei la jumătatea lunii aprilie, după ce premierul Dăncilă i-a cerut demisia.

SURSA: G4MEDIA

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.