Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Gabriela Firea a demisionat din PSD pentru că PNL a acceptat colaborarea cu PDL

GALERIE
gabriela firea
  • gabriela firea
- +

Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov, ea criticând faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

"Începând cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului", a anunţat senatorul Gabriela Firea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Firea spune că a luat această hotărâre "după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacţionând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea preşedintelui PNL Ilfov în funcţia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de aceast demers flagrant de rupere a USL".

"În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situație, pentru că așa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL și pentru care am fost votați de oameni în 2012. Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul județului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdășia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR și PC. După cum nu este admisibil ca primăriile «neprietene» să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD", mai spune senatorul Gabriela Firea.

Firea mai spune că a fi consecventă unor idei a transformat-o în ținta atacurilor şi ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale.

"Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat în ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu toții, în campania electorală că vom face dreptate până la capăt, dar se pare că nu avem toți aceeași reprezentare a ideii de dreptate", susţine Gabriela Firea.

Ea mai spune că, "dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor".

"Eu însă nu pot fi părtașă la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fară știrea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea că voi putea să fac un alt fel de politică, și nu renunț la acest obiectiv. Voi activa în continuare ca senator independent, și mă voi implica cu toată puterea în rezolvarea problemelor cetățenilor din colegiul pe care îl reprezint și pentru ideile generoase cuprinse în programul politic prin care USL a câștigat alegerile în 2012", precizează Gabriela Firea în comunicatul de presă.

Firea a acuzat PNL Ilfov că a făcut în Consiliul Judeţean alianţă cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la RTV, că a făcut acest lucru pentru a putea duce la îndeplinire proiecte cu care s-a angajat în faţa electoratului, în condiţiile în care majoritatea cu PSD nu mai funcţiona.

Firea a declarat ulterior că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Petrache a declarat pentru MEDIAFAX că nu este împotriva unui pact de neagresiune propus de organizaţia PSD, dar este nevoie de o mediere a conflictului din partea lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu, precum şi de o înţelegere la nivel naţional.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi, că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu.

Firea declara, joi, că prin promovarea liderului organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de social-democraţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri