anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Gabriela Firea: Parcul Cişmigiu a ajuns o ruşine doar din vina lui Nicuşor Dan!

GALERIE
Gabriela-Firea-gov-ro
 • Gabriela-Firea-gov-ro
- +

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă într-o postare pe Facebook că Parcul Cişmigiu a ajuns o ruşine doar din vina lui Nicuşor Dan, şi că actualul edil a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea. Firea aminteşte că în anul 2019, consilierii generali au aprobat un amplu proiect de „reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu”, iar singurii care au votat împotrivă sau cu abţinere au fost consilierii generali USR şi PNL. După cinci luni de la aprobare, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul condusă la vremea respectivă de Nicuşor Dan a atacat în instanţă proiectul şi a cerut anularea sa! De atunci, totul s-a blocat, mai spune Gabriela Firea.

”Parcul Cişmigiu a ajuns o ruşine doar din vina lui Nicuşor Dan! Actualul primar general este principalul responsabil pentru cum arată acum Grădina Cişmigiu, un parc monument-istoric. În peste 168 de ani, Cişmigiu a fost un motiv de mândrie pentru bucureşteni, un ideal loc de relaxare pentru toate vârstele, întâlniri romantice de neuitat sau chiar mici escapade pentru liceeni aventuroşi. După ani de zile, Cişmigiu avea nevoie de reabilitare, care a şi fost aprobată de consilierii generali în 2019, dar a fost blocată cu scandal de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, condusă atunci de Nicuşor Dan!”, spune fostul primarul. 

Firea continuă: ”Ce a făcut primarul general pentru Cişmigiu în aproape 2 ani de mandat? Imaginile din parcul pe care Nicuşor Dan îl vede din birou sunt atât dezolante încât reţelele de socializare sunt pline de critici. Toată ţara ştie că lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte şi murdare, aleile neîngrijite, iarba este uscată şi necosită, copacii uscaţi şi netoaletaţi, cu unele crengi care pot cădea oricând peste oameni, florile sunt o raritate, chioşcurile sunt dărâmate, cu bucăţi şubrede, iar părinţii îşi expun copiii la tot felul de pericole în locurile de joacă. Cine mai are curajul să-şi ducă acolo copilul”. 

 Gabriela Firea arată că, ”să pui câteva flori, să tunzi iarba, să speli şi să faci reparaţii nu-ţi trebuie sume mari”.

 ”Trebuie doar să-ţi placă frumosul şi curăţenia, să fii om gospodar, mai ales când Cişmigiu e peste drum de primărie. Nici măcar ciorile din parc nu a terminat să le numere. Doar nu aţi uitat că a alocat 100.000 de euro să facă recensământul înaripatelor care murdăresc parcul şi să-i scape pe bucureşteni de ele. Şi nici măcar asta nu a fost ideea lui, a preluat-o de cetăţenii care locuiesc lângă parc”, spune Firea. 

 Fostul primar menţionează că ”primarul General ar trebui să ştie bine de ce Grădina Cişmigiu pare un loc abandonat: a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea!” În anul 2019, consilierii generali au aprobat un amplu proiect de „reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu”. Singurii care au votat împotrivă sau cu abţinere au fost consilierii generali USR şi PNL. Proiectul a avut sute de pagini, un studiu complex, realizat de arhitecţi şi specialişti angajaţi ai unei companii municipale”.

 ”A urmat o campanie denigratoare şi s-a indus ideea că administraţia Firea va distruge Cişmigiu. După cinci luni de la aprobare, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul condusă la vremea respectivă de Nicuşor Dan a atacat în instanţă proiectul şi a cerut anularea sa! De atunci, totul s-a blocat. Şi blocat a rămas. Cişmigiu trage să dispară îngropat în buruieni şi mizerie chiar sub nasul fin al primarului salvator”, mai arată Gabriela Firea. 

 Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunţat, joi, că în urma controlului realizat în Parcul Cişmigiu, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional compania Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din Parcul Cişmigiu şi cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor privind impactul asupra mediului.

 Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a aplicat o amendă de 4.000 de lei pentru starea mobilierului din parc.

 În plus, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, dar mai ales că şi în prezent în parc sunt condiţii igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.