„Gala de 10 – Surâsul Albastru”: solidaritate și speranță pentru copiii cu autism, într-o gală aniversară
Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a fost, pe 4 decembrie, gazda unui eveniment caritabil de excepție, „Gala de 10 – Surâsul Albastru”. Organizată de Asociația Surâsul Albastru, gala a marcat un deceniu de activitate dedicată sprijinirii copiilor cu autism și familiilor acestora, fiind totodată un prilej de strângere de fonduri pentru deschiderea unui nou centru de terapie. A fost o seară de aplauze la scenă deschisă pentru toți contributorii care au sprijinit asociația.
După urmărirea unui videoclip de bun-venit pentru toți participanții, în care au fost prezentate Asociația Surâsul Albastru, noul centru și frânturi din orele de terapie, Cristina Nichita, fondatoarea asociației, le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru sprijinul acordat.
„Pe mine, faptul că sunteți într-un număr atât de mare mă responsabilizează și mai mult. Îmi doresc să fac și mai mult pentru copiii diagnosticați cu autism și întârziere de dezvoltare, pentru familiile lor, dar și pentru echipa mea, care numără deja peste 30 de terapeuți. În această seară, dumneavoastră ați demonstrat încă o dată că mărinimia este acasă, la Iași!”, a transmis Cristina Nichita pe scena Teatrului Național.
În cadrul galei, Cristina Nichita a anunțat progresul asociației: amenajarea unui nou centru „Surâsul Albastru” pe o suprafață de 300 de metri pătrați.
„Contribuția dumneavoastră ne va ajuta să licențiem serviciul și să oferim terapie decontată pentru 50-60 de copii în fiecare lună. Îndemnul meu pentru dumneavoastră este: rămâneți buni și mărinimoși, faceți o faptă bună de fiecare dată când vi se cere, pentru că cineva s-ar putea să vă observe și să imite gestul vostru. Astfel, multiplicăm bunătatea”, a spus fondatoarea Asociației „Surâsul Albastru”.
Recunoașterea susținătorilor Asociației Surâsul Albastru
Momentul emoționant al serii a fost dedicarea unor diplome de onoare pentru sponsorii și partenerii care au sprijinit asociația de-a lungul anilor. Sigla organizației, reprezentată de o piesă de puzzle albastră, a fost „descompusă” simbolic în piese mai mici, fiecare piesă devenind o diplomă. Printre susținătorii premiați s-au numărat companii și persoane fizice, dintre care amintim Twinkle Star, Arcadia, Opera Națională Română, Fermador, Editura Polirom, Antibiotice, Fundația Focality, Hotel Unirea, Prestarea, Misavan, Eurotransport etc.
„Dumneavoastră contribuiți cu piesa următoare în a le reconstrui universul acestor copii diagnosticați cu autism”, a precizat Cristina Nichita. Seara a continuat cu spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci”, oferit de Opera Națională Română din Iași. Alegerea piesei nu a fost întâmplătoare, după cum a explicat Cristina Nichita: „Este o poveste care te duce dincolo de vorbe, la fel ca lumea interioară a persoanelor cu autism. Este mesajul nostru, transmis prin dans, pentru a celebra 10 ani de activitate”.
În pauza spectacolului, invitații au socializat pe holurile Teatrului Național, discutând despre viitoarele proiecte ale asociației și despre cum pot contribui în continuare la sprijinirea copiilor cu autism.
Un deceniu de solidaritate
Asociația „Surâsul Albastru”, fondată de Cristina Nichita după ce fiul său a fost diagnosticat cu autism, a devenit un simbol al speranței și al schimbării. Timp de 10 ani, asociația a oferit nu doar terapie copiilor cu tulburări de spectru autist, ci și sprijin familiilor acestora, lucrând constant pentru a schimba mentalitatea societății.
Fondurile strânse în cadrul galei vor fi utilizate pentru deschiderea unui al doilea centru de terapie, primul din regiunea de Nord-Est care va oferi servicii decontate. Acesta reprezintă o necesitate, având în vedere numărul mare de copii diagnosticați cu autism care au nevoie de sprijin specializat, întrucât, potrivit datelor prezentate în videoclipul de la începutul „Galei de 10”, 1 din 36 de copii din România este diagnosticat cu autism.
Publicitate și alte recomandări video