Gala Excelenței în Educație,ediția a III-a,cel mai important eveniment educațional organizat anual de Inspectoratul Școlar Județean Iași (II) Ziua a II-a - concursuri internaționale și naționale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Advertorial

Gala Excelenței în Educație,ediția a III-a,cel mai important eveniment educațional organizat anual de Inspectoratul Școlar Județean Iași (II) Ziua a II-a - concursuri internaționale și naționale

GALERIE
Sigla isj iasifoto doiFoto isj (2)Foto isj (3)Foto isj (4)Foto isj (6)Foto isj (7)Foto isj (10)Foto isj (12)Foto isj (11)Foto isj (5)Foto isj (8)Foto isj (9)Foto isj (13)Foto isj (14)Foto isj (15)Foto isj (17)Foto isj (19)Foto isj (18)
 • Sigla isj iasi
 • foto doi
 • Foto isj (2)
 • Foto isj (3)
 • Foto isj (4)
 • Foto isj (6)
 • Foto isj (7)
 • Foto isj (10)
 • Foto isj (12)
 • Foto isj (11)
 • Foto isj (5)
 • Foto isj (8)
 • Foto isj (9)
 • Foto isj (13)
 • Foto isj (14)
 • Foto isj (15)
 • Foto isj (17)
 • Foto isj (19)
 • Foto isj (18)
- +

În calendarul activităţilor de anvergură ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, săptămâna 20-24 octombrie 2014 a fost convertită în Săptămâna Excelenței în Educație, eveniment dedicat recunoașterii performanței elevilor și a profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele  și concursurile internaționale și naționale, ca formă de apreciere și de promovare a excelenței și a valorilor intelectuale și culturale autentice.

 

       Gala Excelenței, cel mai așteptat eveniment al săptămânii, a fost  organizată miercuri, 22 octombrie 2014, la Sălile de evenimente Rossini și Verdi din Complexul Palas și joi, 23 octombrie 2014, la Colegiul Național, iar în cadrul acesteia au fost premiați peste 500 de elevi și profesori, care au primit diplome, medalii, plachete, cărți, premii substanțiale în obiecte și în bani.

      Sub genericul ”Excelența între afinitate și destin”, la festivitate au fost alături de elevi atât reprezentanții autorităților locale, ca parteneri tradiționali și privilegiați ai evenimentului - primarul orașului Iași, Gheorghe Nichita, președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței și viceprimarul Mihai Chirica - cât și ai mediului academic ieșean - prof. univ. dr. Carmen Crețu, prorectorul Universității “Al. I. Cuza”,  prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, director al Școlii Doctorale de Studii Filologice din cadrul Facultății de Litere, prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorectorul Universității Tehnice „Gh. Asachi”, prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rectorul Universității de Arte „George Enescu” și prof. univ. dr. Marin Chirazi, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport.
 
 
     Mesaje semnificative, de substanță au transmis și reprezentanții elitei din mediul economic prezenți la eveniment, ce au manifestat constant receptivitate și deschidere față de școala ieșeană și au susținut performanța. Paul Butnariu (Camera de Comerț și Industrie Iași), Stela Fodor (Palas Iași) și Gabriel Mardarasevici (S.C. Focality) au omagiat excelența, considerând că drumul pentru atingerea acesteia este lung și dificil, derutant uneori, tulburător alteori, dar frumos la final, pentru discipol și magistru. Din perspectiva reputatului  jurnalist Toni Hrițac, Iașul are în elevii premiați în cadrul galei adevărați ambasadori, tineri care se împlinesc și se desăvârșesc prin performanțe intelectuale, științifice, artistice, sportive, culturale de nivel înalt. 
 
          În acelaşi context, a fost lansată revista Excelsior, care consemnează toate rezultatele notabile din anul şcolar anterior, precum şi opiniile elevilor şi ale profesorilor coordonatori, soluţii, modele de bună practică, rezultatele unor cercetări științifice, psihologice și pedagogice, lecţii autentice de mentorat. 
       Ca element de noutate comparativ cu  edițiile anterioare, anul acesta au fost premiate, sub genericul ”Trasee și finalități ale performanței școlare”, rezultatele de excepție la concursurile internaționale și naționale relevante pentru domeniile artistic, sportiv și de educație nonformală, ale căror protagoniști au fost peste 160 de elevi și profesori din școlile ieșene, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar ”Unirea”, denotând  interesul crescut pentru oferta complementară de pregătire și antrenament în vederea  atingerii excelenței, precum și bune practici privind creşterea nivelului de competitivitate a elevilor în plan naţional şi internaţional.
 
 
         Tot în premieră, cu intenția de a recunoaște și de a promova, dincolo de evenimentele competiționale clasice, manifestări vizibile și pertinente ale dorinței de afirmare sau confirmare valorică a tinerilor și  a mentorilor acestora în formula, reinventată, a proiectelor, Inspectoratul Școlar Județean a premiat proiectele educaționale științifice, culturale și artistice de succes în tradiția recentă a excelenței ieșene, inițiate la Iași și devenite reprezentative la nivel național și internațional.
 
”10 proiecte de nota 10”:
 
      Competiții de anvergură, reprezentative la nivel național:  Concursul Național de Informatică ”Urmașii lui Moisil” , ediția a XIV-a, Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași; Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare ”Ionel Teodoreanu” , ediția a X-a, Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași;
   Proiecte științifice și culturale interdisciplinare: Simpozionul Internațional ”Literatura și celelalte arte”, ediția a VI-a, Colegiul Național Iași; Proiectul Science Week, ediția a VIII-a, Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași; Proiectul IAȘIMUN, ediția a VI-a, Colegiul Național ”Emil Racoviță” Iași;
      Proiecte de artă tradițională și de educaţie multiculturală: Festivalul Internațional de Folclor ”Cătălina”, ediția a XX-a, Palatul Copiilor Iași; Festivalul de cultură și civilizație românească ”Românașul”, ediția a VII-a, Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Iași
    Proiecte de jurnalism cultural - reviste școlare premiate M.E.N.: Revista ”Alecart” (an apariție: 2008), Colegiul Național de Artă ”O. Băncilă” Iași; Revista”Corolar”  (an apariție: 1968), Colegiul ”C. Negruzzi” Iași; Revista ”Urme”  (an apariție 1999), Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Iași.
 
       O contribuție semnificativă la reușita celui mai important eveniment educațional ieșean au avut-o  sponsorii generoși, promotori, la rândul lor, ai excelenței în diverse domenii. Alături de  Inspectoratul Școlar Județean și partenerii acestuia, în cadrul unui proiect destinat elitei din şcoala ieşeană, au fost: S.C. Focality prin Gabriel Mardarasevici,  Palas Iași, prin Iulian Dascălu și Stela Fodor, Camera de Comerț și Industrie Iași, prin Paul Butnariu, Fundația Antibiotice Știință și Suflet, prin Ioan Nani, S.C. Conest prin Viorel Cozma, S.C. Quartz Matrix prin Mihai Suchar, Orange România, Fermador prin Cătălin Mihalache, S.C. Irsido prin Dorina Haivas, BRD Société Générale, S.C. Geprocon prin Giani Canschi, S.C. Eurotex Company prin Marius Șandru, S.C. Profi Paper prin Petronel Enache și S.C. Conex prin Ioan Prisecaru.
 
        ”Într-un Iași al tradiției, al culturii, al marilor idei și zidiri, al spiritualității profunde, educația trebuie să rămână mai departe una din valorile esențiale prin care ne definim specificitatea, unicitatea și ne așezăm sub zodia unui destin ales și nobil.
         Comunicarea cu ceilalți, dialogul spiritelor alese, înțelegerea de sine, succesul prin studiu, prin exercițiu și sacrificiu, rezistența în fața nonvalorii și a mediocrității, refuzul relativizărilor valorice în lumea contemporană sunt implicite concluzii ale acestui drum seducător, și dificil printre concursuri, cărți, experiențe, lecturi, ecuații, formule abstracte și lumi virtuale...”, a subliniat prof. dr. Camelia Gavrilă, inițiatoarea evenimentului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.