anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Comunicat de presă (P)

Gala proiectelor VET 2018

GALERIE
bancila
 • bancila
- +

Din dorința de a crește atractivitatea formării profesionale și de a face vizibile oportunitățile oferite de acest domeniu, la nivel european, în perioada mai - decembrie 2019 se organizează evenimente și activități de valorizare a experiențelor din proiectele de formare profesională.

Inspectoratul școlar județean Iași organizează miercuri 6 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.30-15 la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, Iași Gala proiectelor VET 2019 unde elevii și profesorii beneficiari vor prezenta exemple de bună practică din sectorul VET acumulate în perioada 1.09.2018-1.11.2019 prin proiectele Erasmus+ VET, POCU, candidaturi Euroscola 2019, granturi SEE, ROSE și învățământ dual.

Evenimentul se adresează profesorilor din școli cu filiera tehnologică – profilul tehnic, precum și din școli gimnaziale cu elevi interesați pentru continuarea studiilor în domeniul VET, pentru a-i inspira în îmbunătățirea ofertei școlare și manageriale, precum și la orientarea în carieră a elevilor de gimnaziu.

Gala proiectelor VET este la a IV-a ediție, fiind demarată la nivel local încă din anul 2016, odată cu inițierea de către comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitate pe piața muncii - Marianne Thysen a evenimentului european ”Săptămâna europeană a competențelor profesionale”. Pentru consecvența și amploarea organizării acestui eveniment, pentru suportul acordat sectorului VET, ISJ Iași a fost selectat printre cele 23 de instituții europene premiate la European Vocational Skills Week 2019, eveniment organizat în perioada 16-18 Octombrie 2019 la Helsinki, în cadrul președenției Consiliului Europei pe care o deține Finlanda.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.