Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESĂ

Gala Voluntarului Ieșean, azi la Casa de Cultură a Studenților din Iași

GALERIE
Gala volunaturluiGala volunaturlui1Gala volunaturlui2Gala volunaturlui3Gala volunaturlui5
  • Gala volunaturlui
  • Gala volunaturlui1
  • Gala volunaturlui2
  • Gala volunaturlui3
  • Gala volunaturlui5
- +

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează joi, 5 noiembrie 2019, ora 19:00, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților din Iași cea de-a doua ediție a Galei Voluntarului Ieșean.

Gala Voluntarului Ieșean este o competiție locală pentru mișcarea de voluntariat prin recunoaștere a meritelor VOLUNTARIATULUI la nivelul Iașului. Această competiție își propune să ofere o binemeritată recunoaștere publică a persoanelor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte.

Categoriile în cadrul cărora vor fi premiate proiectele și inițiativele de voluntariat în anul 2019 sunt: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, coordonatorul de voluntariat al anului și organizația anului. De asemenea, pentru a doua categorie menționată se poate opta pentru unul dintre domeniile: social, sănătate, cultură, sport, educație, tineret, activism civic și mediu.

Social: vor fi premiate proiectele care susțin implicarea și dezvoltarea tinerilor în societate, pornind de la implicarea acestora în activități de binefacere.

Sănătate: vor fi premiate proiectele care promovează a unui stil de viață sănătos, de prevenire a unor boli sau dependențe, de acțiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care suferă de diferite boli.

Cultură: vor fi premiate proiectele în care tinerii organizează și/sau sunt beneficiari în activități culturale și interculturale.

Sport: vor fi premiate proiectele în care tinerii sunt implicați direct în activități sportive, în evenimente sportive în calitate de voluntari.

Educație: vor fi premiate proiectele care promovează metode inovative de educație formală și non-formală, la nivel universitar și preuniversitar.

Tineret: vor fi premiate proiectele care au avut în prim-plan acțiuni de tineret.

Mediu: vor fi premiate proiectele care promovează educația ecologică, protejarea mediului înconjurător, formarea unei atitudini responsabile faţă de mediu.

Activism civic: vor fi premiate proiectele care promovează implicarea civică în comunitate.

Formularele de candidatură vor fi evaluate de către evaluatori din domeniu. Juriul este ales în funcție de experiența și expertiza fiecăruia, în domeniul voluntariatului și a domeniului pentru care a efectuat evaluarea. Membrii juriului sunt reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și ai instituțiilor publice.

Din juriu fac parte: Dorina Țicu, reprezentant Primăria Municipiului Iași, Ana Maria Șchiopu, reprezentant SC Salubris SA, Maria Pruteanu, reprezentat al Facultății de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului Iași, Delia Roșu, reprezentant al Ateneului Național din Iași, Emilian Marcu, scriitor, Mihaela Cojocaru, reprezentant al Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Viziunea Casei de Cultură a Studenților din Iași este o mișcare acceptată, susținută și recunoscută pentru contribuția sa la coeziunea, incluziunea și solidaritatea socială și la respectul pentru oameni și mediu, pe baza asumării la nivel individual și instituțional a responsabilității sociale manifestate prin voluntariat.

Casa de Cultură a Studenților, prin proiectele sale a contribuit, a inițiat și a dezvoltat numeroase instrumente și demersuri care să vină în ajutorul creșterii mișcării de voluntariat din Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri