GALERIE FOTO: Cum a fost inaugurarea amfiteatrului de la şcoala Icuşeni – proiect susţinut de IULIUS şi realizat în parteneriat cu Asociaţia Zi de Bine Moldova

miercuri, 30 martie 2022, 11:25
2 MIN
 GALERIE FOTO: Cum a fost inaugurarea amfiteatrului de la şcoala Icuşeni – proiect susţinut de IULIUS şi realizat în parteneriat cu Asociaţia Zi de Bine Moldova

Educaţia nu este completă fără activităţi extracurriculare, ce îi ajută pe copii să-şi cunoască potenţialul, să relaţioneze altfel decât la orele de curs sau la joacă şi să-i atragă spre şcoală.

Astfel, IULIUS a investit în amenajarea unui amfiteatru la şcoala din Icuşeni, care a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Zi de Bine Moldova şi care este destinat diverselor activităţi ce vor îmbogăţi timpul celor mici. La inaugurarea de la finalul lunii anterioare, actorii de la Ateneul Naţional din Iaşi au pus în scenă piesa de teatru Aventuri cu… Dl. Goe, iar toţi cei prezenţi au fost răsplătiţi de copii cu zâmbete, recunoştinţă, speranţe noi şi multă căldură.

IULIUS şi Asociaţia Zi de Bine Moldova au inaugurat la Şcoala Gimnazială din Icuşeni, comuna Victoria, unde învaţă peste 100 de copii, un spaţiu multifuncţional în care se vor desfăşura activităţi pentru elevi, de la ore de consiliere individuală, la grupuri de învăţare, diverse ateliere, vizionări de documentare sau întâlniri pentru părinţi, profesori şi copii.

Noul amfiteatru a fost conceput de A+noima şi este dotat cu mobilier modular, ce este foarte uşor de desfăcut şi de transformat în spaţiu de depozitare pentru obiectele copiilor, dar şi cu alte materiale necesare: mese, scaune comode şi foarte atractive vizual, datorită inserţiilor inspirate din motive tradiţionale, şi un videoproiector. Pe scurt, un loc de învăţare care să inspire copiii.

Totodată, pentru o inaugurare cum se cuvine a proiectului educaţional „Pe trepte la şcoală”, actorii de la Ateneul Naţional din Iaşi le-au făcut cunoştinţă celor mici cu personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor Ion Luca Caragiale, şi, în două sesiuni de teatru, i-au purtat în lumea aventurierului domn Goe. Pe lângă piesa de teatru, cei mici au primit şi surprize dulci.

„Uneori, un dascăl este cel care îi face pe copii să se întoarcă la şcoală sau o materie care le este foarte dragă, dar eu cred că şi locul este important să fie prietenos, să vii cu drag la şcoală. Asta ne-am dorit pentru copiii din Icuşeni, un mini amfiteatru care să-i atragă, în care se vor desfăşura ateliere de poveşti, creative sau, pur şi simplu, un spaţiu al lor, de relaxare. Ne-am dorit, la Zi de Bine, să le aducem copiilor din Icuşeni bucurie şi asta s-a întâmplat”, a spus Melania Medeleanu, membru fondator al Asociaţiei Zi de BINE.

Educaţia stă la baza formării unor comunităţi puternic dezvoltate, iar IULIUS se implică în toate oraşele în care are proiecte în susţinerea acesteia, fiind una dintre direcţiile strategiece ale companiei. Mai multe detalii despre proiectele de implicare ale IULIUS pe www.iuliusincomunitate.ro.

Despre Asociaţia Zi de BINE

Scopul Asociaţiei Zi de BINE este acela de a crea comunităţi, de a sprijini oameni aflaţi în situaţii vulnerabile sau ONG-uri la început de drum. Zi de BINE Moldova îşi propune să susţină câte o cauză pe lună, din orice judeţ al Moldovei.

Dacă aveţi un proiect în care credeţi, dar pentru care nu aţi găsit încă finanţare, îl puteţi înscrie pe www.zidebine.ro.

Pentru mai multe informaţii:

Asociaţia Zi de Bine

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii