GALERIE FOTO: Încă un complex industrial ieşean a devenit istorie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

GALERIE FOTO: Încă un complex industrial ieşean a devenit istorie

GALERIE
Fosta fabrica Nicolina, foto Radu Mesnita (1)
  • Fosta fabrica Nicolina, foto Radu Mesnita (1)
- +

Instanţa a respins ieri ultimele obiecţiuni formulate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, punând astfel capăt unuia dintre cele mai lungi procese: constatarea falimentului SC Nicolina SA. Decizia Tribunalului Iaşi este definitivă şi executorie, dar verdictul lasă posibilitatea formulării recursului în termen de 7 zile de la comunicare.

Judecătorii secţiei civile de contencios administrativ şi fiscal au aprobat raportul final întocmit de lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare şi, în consecinţă, au dispus închiderea procedurii insolvenţei debitorului SC Nicolina SA. Fostul complex industrial, care mai există doar scriptic, va fi radiat din registrul comerţului şi alte registre. Instanţa de judecată a stabilit de asemenea că sentinţa va fi adusă la cunoştinţa debitorului, creditorilor, DGRFP şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru efectuarea menţiunilor de închidere a procedurii insolvenţei, prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

Cititi si: Iata cum au motivat judecatorii falimentul firmei Nicolina SA!

Dosarul a fost înregistrat în mai 2009, imediat după ce fosta Întreprindere Mecanică Nicolina şi-a încetat complet activitatea. Societatea trecuse cu bine primul deceniu de economie de piaţă, dar anul 2000 a fost ultimul în care a înregistrat profit. Prăbuşirea a fost rapidă, şi nici privatizarea din 2002 nu a mai readus-o pe linia de plutire. Doi ani mai târziu a cedat prima parte din teren, 4,6 hectare, la un preţ subevaluat. În 2005, încă mai erau aici aproape 3.000 de salariaţi, dar, până la sfârşitul anului 2008, au plecat toţi. Ulterior, tot patrimoniul a ajuns la o firmă din Slovacia, care a demolat toate halele, a vândut sediul administrativ al societăţii, iar în final şi terenul rămas.

Vedeți imagini cu ruinele:

Cititi si: Mamă şi fiică: achiziţie de peste 40 milioane de euro, la Iaşi

HARTA INTERACTIVA:

Cititi si: Duluţe confirmă că a cumpărat terenurile de la Nicolina. Investiţii? “Orice este posibil“

FOTO SUS: @marilena_photography

FOTO SUS: Radu Meșniță

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.