GALERIE FOTO&VIDEO: Cei mai de seamă ieşeni, premiaţi la „Seara Valorilor“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

GALERIE FOTO&VIDEO: Cei mai de seamă ieşeni, premiaţi la „Seara Valorilor“

GALERIE
teatrul iasi
  • teatrul iasi
- +

Primăria a organizat astăzi unul din evenimentele de referinţă incluse în programul „Sărbătorilor Iaşului“, manifestare în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai merituoşi ieşeni. „Seara Valo­rilor“ s-a desfăşurat de la ora 17 la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“.

UPDATE ORA 20:00

Jurnalistul Cătălin Hopulele a primit premiul "Vanda Condurache".

GALERIE FOTO

 UPDATE ORA 19:00

În cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului, Seara Valorilor a avut loc miercuri, 14 octombrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. În numele comunităţii locale, primarul interimar Mihai Chirica şi alţi oameni de marcă ai cetăţii au premiat cei mai merituoşi ieşeni, dar şi alte personalităţi care iubesc Iaşul şi care, prin excelenţa activităţii lor, au influenţat şi marchează viaţa socială, culturală, artistică, sportivă şi economică a cetăţii.

Lista premiilor acordate în cadrul Serii Valorilor 2015:

Premiul Pogor:

Constantin Simirad

Premiul Excelenţa pentru implicarea în proiectele comunităţii:

Fundaţia Comunitară Iaşi

Premiul Excelenţa în afaceri:

Brickston S.A.

Lear Corporation.

Antibiotice S.A.

Premiul Excelenţa în sport:

Clubul Sportiv „Anghel Saligny”

Lucian Popa

Iordache Dragomir

Premiul Tinere valori:

Alexandra Nedelcoff

Antoanela Vieru

Alexandru Cohal

Premiul Vanda Condurache:

Cătălin Hopulele

Premiul Excelenţa în domeniul cultural-artistic:

Ilieana Iliescu

Teo Corban

Ovidiu Lipan - Ţăndărică

Cetăţenean de Onoare al Municipiului Iaşi:

Mihaela Arsenescu Werner

Alexandru Călinescu

Solomon Marcus

UPDATE ORA 16:25

„Printre momentele importante ale serii se numără şi cel al acordării titlului de Cetăţean de Onoare al Mu­nicipiului Iaşi pentru academicianul Solomon Marcus, actriţa Mihaela Arsenescu-Werner şi profesorul Ale­xandru Călinescu. Evenimentul va cu­prinde mai multe momente-surpriză, beneficiind de asistenţa regizorală a managerului Operei Naţionale Ro­mâne Iaşi, Beatrice Rancea, şi de in­terpretarea orchestrei, soliştilor, corului şi ansamblului de balet al insti­tuţiei“, au precizat ieri reprezentanţii municipalităţii.

Tot astăzi, începând cu ora 18, la Catedrala Mitropolitană va avea loc un concert coral organizat de Filarmonica „Moldova“ Iaşi. Primăria a mai anunţat că, în zilele de 14 şi 15 octombrie, 10 statui din Iaşi vor fi puse în valoare printr-un sistem de iluminare şi muzică, în cadrul proiectului „Iaşi History Lighting Tour“.

Despre posibila prezenţa a unor oficialităţi centrale la manifestările de astăzi dedicate sărbăto­rilor şi Sfintei Cuvioase Parascheva, primarul interimar Mihai Chirica nu a oferit ieri informaţii concrete. „Nu avem încă o confirmare a unei liste foarte precise, noi avem trimise invitaţii, şi noi, şi Mitropolia. Cine doreşte să vină, e bine primit, să dea Dum­nezeu să fie linişte, sărbătorile se fac oricum“, a spus Chirica. Potrivit acestuia, au fost trimise invitaţii atât la Ad­ministraţia Prezidenţială, cât şi Gu­vernului.

În schimb, edilul a comunicat numele celorlalţi cântăreţi care vor concerta pe 15 octombrie, în deschiderea momentelor artistice pregătite de Smi­ley, Delia şi James Arthur. Este vorba de artiştii locali Diana Vartolomei, Alexandra Haidău, Mădălina Lefter, RaO şi Cross Medio.

Primarul interimar a mai spus că focul de artificii se va desfăşura pe parcursul a maximum 15 minute. Alte manifestări anunţate pentru astăzi de către Primărie constau în „Masa pelerinilor“ (ora 13, Cantina de Ajutor Social) şi promenada costumelor de epocă, pe traseul Piaţa Unirii - Pietonal - Palatul Culturii, între orele 12 - 14.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.