Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

GALERII FOTO: Inspecţie de gradul I pe şantierele din Iaşi UPDATE

GALERIE
Nichita in inspectie pe santier (3)Nichita in inspectie pe santier (1)Nichita in inspectie pe santier (2)Nichita in inspectie pe santier
  • Nichita in inspectie pe santier (3)
  • Nichita in inspectie pe santier (1)
  • Nichita in inspectie pe santier (2)
  • Nichita in inspectie pe santier
- +

Primarul Gheorge Nichita, împreună cu echipele tehnice ale executivului municipalităţii şi reprezentanţilor constructorilor, a trecut în revistă astăzi, 2 aprilie, principalele şantiere pe fonduri europene ce sunt în desfăşurare în municipiu. Au fost inspectate lucrările la linia de tramvai din Baza 3, cele din Podu Roş – pasaj Nicolina, de pe Lăpuşneanu – Piaţa Unirii şi la pasajul Octav Băncilă.

Baza 3 – lucrări la linia de tramvai

IMAGINI ŞANTIER BAZA 3

În acest moment, muncitorii lucrează la modernizarea liniilor de tramvai din rondul Baza 3 şi la legătura acestora cu cele de pe Calea Chişinăului. Fiind o intersecţie intens circulată, lucrările se desfăşoară cu dificultate. Înlocuirea şinelor presupune realizarea stratului suport pentru montarea liniilor şi apoi fixarea acestora prin turnarea a două straturi de beton. Conform estimărilor constructorilor, în luna iunie va fi definitivat complet rondul inclusiv joncţinea cu linia principală. „Este o intersecţie dificilă, cu trafic greu şi lucrări complexe. Sper să fie respectat termenul avansat de constructor, pe celelalte tronsoane ale acestui şantier având şi un mic avans”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Un alt nod important al acestui şantier este cel din zona Doi Băieţi. Pentru desfăşurarea lucrărilor va fi necesară suspendarea traseului de tramvai spre Dancu. Pe durata lucrărilor din intersecţie, transportul călătorilor pe relaţia Dancu – Tătăraşi Nord va fi asigurat cu autobuze. Constructorii urmează să stabilească un grafic de execuţie ce va fi aprobat de municipalitate.

Podu Roş – Pasajul Nicolina

IMAGINI ŞANTIER PODU ROŞ - NICOLINA

Un alt punct al analizei în teren a vizat lucrările de pe Axa Sud, Podu Roş Nicolina. Pentru montarea liniilor de tramvai, pe traversarea sensului giratoriu a fost turnat stratul de asfalt. În paralel, au fost montate liniile de tramvai de pe traseul Aleea Rozelor Podu Roş şi a început turnarea asfaltului între şine. „Am cerut urgentarea proiectării pentru modernizarea străzii Ţuţora, între Podu Roş şi Primăverii pentru a completa întreaga intersecţie. Aici (Podu Roş) avem atât lucrările la linia de tramvai de pe Axa Sud cât şi proiectul de modernizare a splaiurilor şi trebuie corelate şantierele foarte bine”, a precizat edilul şef. În ceea ce priveşte pasajul Nicolina, lucrările se concentrează în acest moment la consolidarea stâlpilor de susţinere şi grinzile transversale de sub pod. În ultima săptămână a lunii aprilie, constructorul are planificată demararea lucrărilor de montare a şinelor pe zona mediană a pasajului.

Lăpuşneanu – Piaţa Unirii

IMAGINI ŞANTIER PIAŢA UNIRII

Lucrările au căpătat un avans considerabil pe şantierul regenerării urbane din centrul oraşului.

Reprezentanţii firmei de construcţii sunt încrezători că lucrările vor fi definitivate complet în luna septembrie, având în vedere că au fost terminate toate lucrările privind îngroparea şi modernizarea reţelelor de utilităţi.

Infrastructura străzii Lăpuşneanu este definitivată la nivelul tonetelor anticariat. Pe această zonă a fost compactat terenul, aşternut stratul de balast şi turnate plăci de beton cu o grosime de 20 cm. Pe lateralele străzii au fost păstrate zone de trotuar cu structură din balast compactat. Săpăturile se desfăşoară acum pe toată lăţimea pe porţiunea din faţa fostului Cinema Tineretului.  „Sunt convins că se poate termina până în septembie, doar vremea ne mai poate pune probleme, având în vedere că sunt lucrări la paviment. Mă bucur că am inclus şi pasajul pietonal în acest proiect fiindcă se vede că a căpătat o altă dimensiune. Va fi un pasaj modern, toalete, echipamente şi utilităţi moderne şi vom crea un spaţiu pietonal adecvat centrului oraşului”, a spus primarul Nichita.

Pasajul Octav Băncilă

IMAGINI ŞANTIER PASAJ OCATV BĂNCILĂ

Ultimul obiectiv atins de vizita edililor a fost şantierul pasajului rutier Octav Băncilă. În acest moment se lucrează la montarea armăturilor pentru realizarea rampei spre strada Tabacului. De săptămâna viitoare va reîncepe montarea elementelor tablierului  pe structura metalică. „Suntem într-o stare destul de avansată faţă de ce preconiza fiindcă am avut dificultăţi cu devierea reţelelor de utilităţi. Am convingerea că firma de construcţii, aşa cum m-au asigurat şi acum, va face eforturi pentru a termina în decembrie. Este o lucrare dificilă, foarte importantă pentru noi, ca oraş, pentru decongestionarea circulaţiei rutiere spre centrul oraşului. Este, de asemenea o lucrare tehnică, inginerească de mare anvergură, pasajul având o deschidere de 70 de metri peste calea ferată între doi piloni singura din România, la ora actuală”, a detaliat primarul Gheorghe Nichita.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri