Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Gândaci, descoperiţi într-o brutărie din Bucureşti

GALERIE
gandaci-panificatie-s5-anpc
  • gandaci-panificatie-s5-anpc
- +

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Bucureşti au găsit, în urma unor controale făcute la trei firme de panificaţie din Sectorul 5, materii prime depozitate în condiţii improprii, gândaci, tăvi pentru copt uzate, cu urme de arsură şi rugină, dar şi produse de panificaţie depozitate direct pe paviment. Au fost date amenzi de 35.000 de lei şi s-a dispus oprirea activităţii la o societate şi a utilizării depozitului, la o alta, până la remedierea deficienţelor.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), comisari din cadrul CPCMB au făcut, joi, trei acţiuni de control la operatorii economici: SC Semiluna Pan SRL cu punctul de lucru în şoseaua Sălaj nr. 249, Mattipan Prosper SRl, cu punctul de lucru în str. Nedeleanu Ion nr. 1 şi Le Pain Finno SRl. Controlul a venit după sesizarea Primăriei Sectorului 5.

 Astfel, au fost constatate următoarele abateri:

- navete cu strat gros de praf şi făina, uzate, depreciate;

- drojdie depozitată fără respectarea regimului termic impus de producător;

- materie primă: preparate din carne şi unt fără elemente de identificare şi data limită de consum;

- tăvi pentru coacere cu grad avansat de uzură, strat gros de arsură şi grăsime, rugină;

- informarea la locul de comercializare asupra ingredientelor folosite în procesul de fabricaţie a produselor: folosire de specialitate prezentată ca brânză şi preparat cu aromă de gouda prezentat ca produs pe bază de grăsimi vegetale: caşcaval;

- lipsa Informării sau informarea incompletă a consumatorilor cu privire la ingredientele cu potenţial alergen;

- prezenţa unor insecte vii (gândaci);

- lipsa elemente componente ale tavanului în spaţiul de depozitare;

-prezenţa unor şuruburi ruginite utilizate la îmbinarea panourilor de compartimentare, prezenţa aglomerărilor de materie prima (făină) pe pardoseală;

- proceduri de igienizare în spaţiul de producţie, cu flexul având ataşat o perie de sârmă;

- depozitare produse de panificaţie şi materii prime direct pe paviment, precum şi colectarea reziduurilor solide şi a resturilor alimentare în saci de rafie sau hârtie, fata de recipiente etanşe cu capac, uşor igienizabile, aşa cum este prevăzut în OMS 976/1998;

- utilizare de bureţi de sârmă şi ustensile de bucătarie neprofesionale şi neigienizate corespunzător;

- spaţii frigorifice şi agregate total neigienizate, depreciate, cu urme de uzură şi rugină;

- mijloc de măsurare (cântar) fără verificare metrologică;

- lipsa de autorizaţii de funcţionare (primărie, DSV).

Conform ANPC, firmele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 35.000 de lei şi un avertisment şi a fost dispusă măsura de oprire definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiente, fiind vorba despre 148 de kilograme de produse, în valoare de 835 de lei.

 Totodată, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru societatea Mattipan Prosper S.R.L., precum şi oprirea temporară, până la remedierea deficienţelor, a spaţiilor de depozitare pentru societatea Le Pain Finno.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri