anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Garden Party ca în fiecare an la Palatul Elisabeta de Ziua Regalității - 10 mai

GALERIE
garden party
 • garden party
- +

Petrecere în grădina Palatului Elisabeta, concert de muzică de fanfară şi demonstraţie de măiestrie a mânuirii armei în Piaţa Palatului Regal, concert la Sala Radio, lansări de carte, vernisaj şi Gala anuală a Asociaţiei Furnizorilor Casei Regale a României sunt câteva dintre evenimentele care prilejuiesc celebrarea Zilei Regalităţii la Bucureşti.

De 10 mai, vor fi organizate mai multe manifestaţii la Bucureşti şi la Blaj, de miercuri până duminică.

La manifestările prilejuite de Ziua Regalităţii vor participa Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei române, principele Radu, principesa Elena şi soţul ei, Alexander Philips Nixon, şi principesa Maria.

Joi, de la ora 8.00, în faţa Arcului de Triumf, va începe Maratonului Independenţei, competiţie sportivă care se va desfăşura pe traseul Arcul de Triumf, Palatul Elisabeta, Parcul Regele Mihai I, Teatrul de vară, Ansamblul Statuar "Părinţii Europei Unite" de pe Insula Trandafirilor, staţia de metrou Aviatorilor, zona sportivă de pe latura de nord a lacului Herăstrău, Podul Băneasa, Fântâna Mioriţa, Casa Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf.

În aceeaşi zi, de la ora 11.00, la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, va avea loc o ceremonie militară de depunere de flori în memoria fondatorului dinastiei naţionale şi al statului modern român.

Vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei române, principele Radu, principesa Elena şi Alexander Philips Nixon şi principesa Maria. Va fi susţinut un concert de muzică de fanfară şi va fi executată o demonstraţie de măiestrie a mânuirii armei. Îşi vor da concursul Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul, militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul”, precum şi Jandarmeria călare.

Un spectacol de teatru caritabil despre principesa Ileana a României va avea loc joi, de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR). Accesul la eveniment va fi liber. Spectacolul de teatru urmăreşte destinul fiicei reginei Maria şi a regelui Ferdinand. Piesa este pusă în scenă de şi cu Liana Ceterchi, după o dramatizare de Edith Negulici a romanului autobiografic "Trăiesc din nou".

Palatul Elisabeta va găzdui de 10 Mai, de la ora 17.00, o petrecere în grădină la care sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, mii de invitaţi din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova.

La ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I (Pavilion A - ExpoFlora - Herăstrău), va avea loc vernisajul expoziţiei "10 Mai - Ziua Regalităţii", desfăşurată sub auspiciile Familiei Regale a României, în prezenţa principesei Maria.

Lansarea volumului "Susţine cu a ta mână Coroana Română", scris de Majestatea Sa Margareta şi de principele Radu, publicat la editura Litera, va avea loc vineri, de la ora 12.00, în Sala "Mitiţă Constantinescu" a Băncii Naţionale a României.

La ora 19.00, la Sala Radio, va avea loc concertul regal susţinut de Orchestra Naţională Radio dedicat sărbătorii zilei naţionale de 10 Mai. Repertoriul concertului va cuprinde "Imnul Regal", de E. Hübsch, „Simfonia concertantă în mi bemol major pentru vioară, violă şi orchestră, KV 364”, de W. A. Mozart, şi "H. Berlioz: Simfonia fantastică, op. 14". Dirijor va fi Ricardo Casero, iar solişti, Erik Schumann, vioară, şi Răzvan Popovici, violă.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

Mihai CHIPER

Dincolo şi dincoace de Poarta Focşanilor (II)

A funcţionat vreodată Poarta Focşanilor conform raţiunii de securitate atribuite, aceea de apărare împotriva Rusiei? Nu!

opinii

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Gabriel MURSA

Sculptură în fildeş. Despre îndrăgostire

Trăia o viaţă deşartă, anostă, lipsită de sens, o viaţă fără viaţă, cum ar spune O. Wilde. Îşi ducea traiul în singurătate, într-un trup părăsit de suflet, complet gol pe dinăuntru şi ros de rugina indiferenţei. Totul, inclusiv mângâierea blajină a soarelui de dimineaţă, îl apăsa ca o povară insuportabilă, iar înşiruirea monotonă a zilelor i se părea vânare de vânt, la fel ca Ecclesiastului, fiul regelui David. 

pulspulspuls

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.