anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Garden Party la Palatul Elisabeta. Programul Familiei Regale cu ocazia sărbătorii de 10 Mai

GALERIE
garden party
 • garden party
- +

Programul Familiei Regale cu ocazia sărbătorii de 10 Mai:

Dezvelirea bustului Regelui Ferdinand I în satul Tepilova Mare din raionul Soroca, Republica Moldova

Sâmbătă, 6 mai 2017, ora 11

Sâmbătă, 6 mai 2017, la ora 11, în satul Tepilova Mare din raionul Soroca, va fi dezvelit bustul în bronz al Regelui Ferdinand I al României.

Monumentul a fost reconstituit după 80 de ani de la ridicarea sa în anul 1937.

Restaurarea postamentului și reconstituirea bustului s-au făcut pe baza fotografiilor istorice. Monumentul a fost evacuat și distrus în vremea sovietică.

Bustul în bronz al Regelui Ferdinand Întregitorul va fi așezat în piața din fața căminului cultural al satului Tepilova Mare.

Custodele Coroanei române va fi reprezentat la eveniment de Principele Radu.

Te Deum la reședința Majestății Sale Regelui din Elveția

Miercuri, 10 mai 2017

Miercuri, 10 mai 2017, Majestatea Sa Regele Mihai I va primi, la reședința privată din Elveția, vizita părintelul Adrian Diaconu, protopop pentru Elveția al Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele Diaconu va oficia, alături de patru măicuțe ortodoxe, un Te Deum pentru Majestatea Sa Regele și Custodele Coroanei, urmat de o scurtă pomenire a membrilor Familiei Regale Române trecuți la cele veșnice.

Depunere de flori și spectacol militar la Statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal

Miercuri, 10 mai 2017, ora 10.30

Miercuri, 10 mai 2017, la ora 10.30, la Statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal, va avea loc o ceremonie militară și depunere de flori.

Își vor da concursul Orchestra Reprezentativă a Armatei, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul, precum și Jandarmeria Călare.

Evenimentul va începe cu recitalul muzical al orchestrei militare. La ora 11, vor sosi la Statuia Regelui Carol I Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta și Principele Radu, împreună cu Principesa Maria.

Garden Party la Palatul Elisabeta

Miercuri, 10 mai 2017, ora 17

Miercuri, 10 mai 2017, grădina Palatului Elisabeta va găzdui evenimentul Garden Party cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai.

Familia Regală va ieși la balconul palatului pentru a saluta invitații, la ora 17.

Evenimentul, devenit tradiţie, va aduce împreună invitați, din toate județele țării și din Republica Moldova, personalităţi ale autorităţii politice centrale şi locale, personalităţi ale mediilor academic, cultural, ştiintific şi politic, personalități ale societăţii civile şi mediului de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai clerului.

La fel ca în anii precedenți, trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola Palatul Elisabeta, la ora 18.

Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și Corul Militar vor susține un concert în grădina palatului.

De asemenea, își vor da concursul Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Jandarmeria Călare.

La eveniment vor lua parte Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria.

Ceremonie militară în Poznan, Polonia - Batalionul “Regele Carol al II-lea al României” din Armata Poloniei

Vineri, 12 mai 2017

Vineri, 12 mai 2017, la Poznan, în Republica Polonia, vor avea loc ceremoniile militare cu ocazia oferirii Batalionului Logistic al Brigăzii 17 Mecanizate a Armatei Poloniei a numelui „Regele Carol al II-lea al României”.

Totodată, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va oferi patronajul său Brigăzii 17 Mecanizate a Armatei Poloniei.

Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, va fi reprezentată la ceremonii de Principele Radu.

Concert Regal la Sala Radio

Vineri, 12 mai 2017, ora 19

Vineri, 12 mai 2017, la ora 19, în Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societății Române de Radiodifuziune, va avea loc concertul dedicat sărbătorii de 10 Mai.

Concertul va fi susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta maestrului William Kunhardt. Solist, violonistul Eugen Sârbu. Publicul va putea asculta Imnul Regal de E. Hübsch, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 de L. van Beethoven și Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98 de J. Brahms.

Va asista la concert Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Cupa Regelui la Oină, Stadionul Arcul de Triumf

Duminică, 14 mai 2017, ora 11

Duminică, 14 mai 2017, la ora 11, va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, finala Cupei Regelui la Oină.

Federația Română de Oină se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.