Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 30.09.2023

Advertorial

Gardurile electrice, o manieră practică de a delimita spațiile animalelor

GALERIE
gard-electric_4gard-electric-oi-e1488440917606
  • gard-electric_4
  • gard-electric-oi-e1488440917606
- +

Fie că este vorba de o fermă sau de o casă, animalele prezente în perimetrul aferent sunt și cele care au nevoie de spații delimitate pentru o mai bună coabitare.

Gardul electric devine pentru mulți o necesitate din acest punct de vedere. Preferința pentru astfel de dotări are în vedere o serie de avantaje pe care orice stăpân trebuie să le știe. Îl vor viza atât pe el, pe animalele pe care le deține și nu în cele din urmă va facilita și modul de organizare a spațiilor din grădina, curtea proprie sau din fermă.

Cum funcționează un gard electric

Un astfel de sistem se compune dintr-o sursă de curent, elemente ce împrejmuiesc zona, un generator de impuls și alte accesorii.

Punerea în funcțiune a unui gard electric este facilă. Achiziția celor necesare vine de multe ori cu schema de instalare inclusă, astfel că cei în cauză vor dispune de costuri reduse privind montajul. Concret, după ce gardul este instalat acesta va fi funcțional, generând un impuls preț de câteva milisecunde atunci când este atins. Acesta este însă transferat rapid în pământ.

Ca reacție la o astfel de întâmplare, animalul este automat impulsionat să se îndepărteze. Se va speria ușor, ceea ce îl va descuraja să mai încerce. Specialiștii spun că nu durează de obicei prea mult până când animalul se obișnuiește cu un astfel de perimetru, de aceea nici nu există vreo îngrijorare a stăpânului. În orice caz, impulsul nu este în măsură să afecteze animalul în vreun fel.

Siguranța sistemului

Un astfel de gard este proiectat să aducă avantaje și nu să afecteze. Astfel, partea de siguranță este în primă fază obținută prin puterea impulsului. La bază stă un generator de impulsuri ce trebuie ales astfel încât să se potrivească nevoilor. Gardurile electrice se pot adresa celor care dețin oi, capre, vite, cai, câini, pisici și așa mai departe. În funcție de tipul de animal, talie și alte caracteristici de acest gen se alege și tipul de gard necesar.

În cazul celor care dețin animale cu blană scurtă aparatul ales poate să aibă 2 joule. În schimb, când vine vorba de animale cu blană groasă va fi nevoie de o putere de 5 joule. Ce trece de această valoare se recomandă pentru zone cu iarbă înaltă, gard lung și cu animale ce sunt mai greu de păzit.

Din compenenţa unui gard electric nu are cum să lipsească elementele de siguranță. Așadar va exista o bară de împământare din oțel şi paratrasnete. De asemenea, pentru a se îndeplini cu succes misiunea de montaj de preferat să se testeze aparatul cu ajutorul voltmetrelor. Așa se vor depisa poate chiar și pierderi de energie.

Componente de împrejmuire

Componentele unui gard electric includ firul sau banda, după caz, stâlpii, poarta și izolatorii. Astfel de elemente constituie un gard electric complet. Astfel de elemente se găsesc în cadrul magazinelor de specialitate, precum este www.superfarmland.com. Preocuparea pentru tot ceea ce înseamnă dotarea unei ferme a făcut ca acest magazin să devină un reper pentru calitatea și modul eficient de operare al unui fermier. Produsele regăsite aici fac parte din catalogul de oferte cu opțiuni variate privind producătorii și prețurile.

Avantaje

Fără doar și poate alegerea de a monta un gard electric are la bază o decizie avantajoasă. Ține de nevoia de a controla animalele în mod eficient, de a le oferi libertate în natură, însă în egală măsură de a le proteja de pericole și mai ales de răufăcători. Gardul electric ține la distanță pe cei care au intenția să pătrundă în perimetru - atât personae, cât și alte animale.

Din punct de vedere al costurilor, atât de achiziție, montaj, cât și de întreținere și utilizare pe termen lung, se remarcă faptul că un astfel de gard suplinește cu succes alte nevoi precum cele de pază sau de supraveghere. Asta va ajuta fermierul să își capete liniștea cu privire la siguranța animalelor pe care le deține. În egală măsură, acestea au un spațiu al lor bine delimitat și se menține astfel și o ordine, fermierul având deopotrivă și loc de relaxare fără să i se pătrundă în perimetru.

Gardurile electrice înseamnă siguranță per total, ceea ce justifică pe deplin alegerea făcută.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*

Eugen MUNTEANU

Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*

Continuăm prezentarea punerii în circulație în cultura românească a manuscrisului latinesc original al scrierii cantemiriene Descriptio Moldavie, sarcină asumată de Academia Română în primii ei ani de funcționare.

opinii

Anonimul zilelor noastre

arh. Ionel OANCEA

Anonimul zilelor noastre

Lipsit de tradiţie ȋndelungată, rolul arhitectului ȋn societatea noastră este palid. Din experienţa mea majoritatea zdrobitoare a românilor nici nu pot ȋnţelege cuvântul ca atare. Deseori ca să le „ridice” statutul social arhitecţii sunt numiţi ingineri. 

Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău

Radu POPESCU

Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău

Peste doar o săptămână, în Republica Moldova se va da startul campaniei electorale pentru alegerile locale care vor avea loc pe 3 noiembrie, în acest an. În contextul apropierii declanșării negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, acest scrutin local se profilează a fi unul dintre cele mai importante din istoria Republicii Moldova, rezultatul acestor alegeri urmând să influențeze în mod direct – din mai multe motive – traiectoria politică și economică a țării în ceea ce privește integrarea europeană:

Cât de problematic este Picasso?

George PLEȘU

Cât de problematic este Picasso?

Interesat mai mult de operele artiştilor decât de vieţile lor, aflasem doar anecdotic de caracterul extrem de dificil al lui Picasso, cât şi de tumultuoasa viaţă romantică. Însă cartea lui Gilot, completată ulterior cu fragmente din alte relatări (printre care „Picasso, bunicul meu” a Marinei Picasso, nepoata de la fiul Paolo, din căsătoria cu balerina rusă Olga Khakhlova), m-au făcut să înţeleg o parte din ura pe care unele femei o au faţă de bărbatul Picasso, ca reprezentant al unui model masculin.

pulspulspuls

Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ

Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ

Toată lumea a urmărit săptămâna asta giumbuşlucurile Guvernului şi ale coaliţiei parlamentare care-l susţine, mai ales cele care vor, chipurile, să acopere gaura bugetară, dar o altă vorbă spusă aşa, într-o doară, de premierul Ciolacu a dat fiori pe şira spinării la Iaşi.

Caricatura zilei

Ședință între Marceli, mai precis Boloș și Ciolacu

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri