anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Advertorial

Gardurile electrice, o manieră practică de a delimita spațiile animalelor

GALERIE
gard-electric_4gard-electric-oi-e1488440917606
 • gard-electric_4
 • gard-electric-oi-e1488440917606
- +

Fie că este vorba de o fermă sau de o casă, animalele prezente în perimetrul aferent sunt și cele care au nevoie de spații delimitate pentru o mai bună coabitare.

Gardul electric devine pentru mulți o necesitate din acest punct de vedere. Preferința pentru astfel de dotări are în vedere o serie de avantaje pe care orice stăpân trebuie să le știe. Îl vor viza atât pe el, pe animalele pe care le deține și nu în cele din urmă va facilita și modul de organizare a spațiilor din grădina, curtea proprie sau din fermă.

Cum funcționează un gard electric

Un astfel de sistem se compune dintr-o sursă de curent, elemente ce împrejmuiesc zona, un generator de impuls și alte accesorii.

Punerea în funcțiune a unui gard electric este facilă. Achiziția celor necesare vine de multe ori cu schema de instalare inclusă, astfel că cei în cauză vor dispune de costuri reduse privind montajul. Concret, după ce gardul este instalat acesta va fi funcțional, generând un impuls preț de câteva milisecunde atunci când este atins. Acesta este însă transferat rapid în pământ.

Ca reacție la o astfel de întâmplare, animalul este automat impulsionat să se îndepărteze. Se va speria ușor, ceea ce îl va descuraja să mai încerce. Specialiștii spun că nu durează de obicei prea mult până când animalul se obișnuiește cu un astfel de perimetru, de aceea nici nu există vreo îngrijorare a stăpânului. În orice caz, impulsul nu este în măsură să afecteze animalul în vreun fel.

Siguranța sistemului

Un astfel de gard este proiectat să aducă avantaje și nu să afecteze. Astfel, partea de siguranță este în primă fază obținută prin puterea impulsului. La bază stă un generator de impulsuri ce trebuie ales astfel încât să se potrivească nevoilor. Gardurile electrice se pot adresa celor care dețin oi, capre, vite, cai, câini, pisici și așa mai departe. În funcție de tipul de animal, talie și alte caracteristici de acest gen se alege și tipul de gard necesar.

În cazul celor care dețin animale cu blană scurtă aparatul ales poate să aibă 2 joule. În schimb, când vine vorba de animale cu blană groasă va fi nevoie de o putere de 5 joule. Ce trece de această valoare se recomandă pentru zone cu iarbă înaltă, gard lung și cu animale ce sunt mai greu de păzit.

Din compenenţa unui gard electric nu are cum să lipsească elementele de siguranță. Așadar va exista o bară de împământare din oțel şi paratrasnete. De asemenea, pentru a se îndeplini cu succes misiunea de montaj de preferat să se testeze aparatul cu ajutorul voltmetrelor. Așa se vor depisa poate chiar și pierderi de energie.

Componente de împrejmuire

Componentele unui gard electric includ firul sau banda, după caz, stâlpii, poarta și izolatorii. Astfel de elemente constituie un gard electric complet. Astfel de elemente se găsesc în cadrul magazinelor de specialitate, precum este www.superfarmland.com. Preocuparea pentru tot ceea ce înseamnă dotarea unei ferme a făcut ca acest magazin să devină un reper pentru calitatea și modul eficient de operare al unui fermier. Produsele regăsite aici fac parte din catalogul de oferte cu opțiuni variate privind producătorii și prețurile.

Avantaje

Fără doar și poate alegerea de a monta un gard electric are la bază o decizie avantajoasă. Ține de nevoia de a controla animalele în mod eficient, de a le oferi libertate în natură, însă în egală măsură de a le proteja de pericole și mai ales de răufăcători. Gardul electric ține la distanță pe cei care au intenția să pătrundă în perimetru - atât personae, cât și alte animale.

Din punct de vedere al costurilor, atât de achiziție, montaj, cât și de întreținere și utilizare pe termen lung, se remarcă faptul că un astfel de gard suplinește cu succes alte nevoi precum cele de pază sau de supraveghere. Asta va ajuta fermierul să își capete liniștea cu privire la siguranța animalelor pe care le deține. În egală măsură, acestea au un spațiu al lor bine delimitat și se menține astfel și o ordine, fermierul având deopotrivă și loc de relaxare fără să i se pătrundă în perimetru.

Gardurile electrice înseamnă siguranță per total, ceea ce justifică pe deplin alegerea făcută.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.