Gardurile electrice, o manieră practică de a delimita spațiile animalelor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Gardurile electrice, o manieră practică de a delimita spațiile animalelor

GALERIE
gard-electric_4gard-electric-oi-e1488440917606
  • gard-electric_4
  • gard-electric-oi-e1488440917606
- +

Fie că este vorba de o fermă sau de o casă, animalele prezente în perimetrul aferent sunt și cele care au nevoie de spații delimitate pentru o mai bună coabitare.

Gardul electric devine pentru mulți o necesitate din acest punct de vedere. Preferința pentru astfel de dotări are în vedere o serie de avantaje pe care orice stăpân trebuie să le știe. Îl vor viza atât pe el, pe animalele pe care le deține și nu în cele din urmă va facilita și modul de organizare a spațiilor din grădina, curtea proprie sau din fermă.

Cum funcționează un gard electric

Un astfel de sistem se compune dintr-o sursă de curent, elemente ce împrejmuiesc zona, un generator de impuls și alte accesorii.

Punerea în funcțiune a unui gard electric este facilă. Achiziția celor necesare vine de multe ori cu schema de instalare inclusă, astfel că cei în cauză vor dispune de costuri reduse privind montajul. Concret, după ce gardul este instalat acesta va fi funcțional, generând un impuls preț de câteva milisecunde atunci când este atins. Acesta este însă transferat rapid în pământ.

Ca reacție la o astfel de întâmplare, animalul este automat impulsionat să se îndepărteze. Se va speria ușor, ceea ce îl va descuraja să mai încerce. Specialiștii spun că nu durează de obicei prea mult până când animalul se obișnuiește cu un astfel de perimetru, de aceea nici nu există vreo îngrijorare a stăpânului. În orice caz, impulsul nu este în măsură să afecteze animalul în vreun fel.

Siguranța sistemului

Un astfel de gard este proiectat să aducă avantaje și nu să afecteze. Astfel, partea de siguranță este în primă fază obținută prin puterea impulsului. La bază stă un generator de impulsuri ce trebuie ales astfel încât să se potrivească nevoilor. Gardurile electrice se pot adresa celor care dețin oi, capre, vite, cai, câini, pisici și așa mai departe. În funcție de tipul de animal, talie și alte caracteristici de acest gen se alege și tipul de gard necesar.

În cazul celor care dețin animale cu blană scurtă aparatul ales poate să aibă 2 joule. În schimb, când vine vorba de animale cu blană groasă va fi nevoie de o putere de 5 joule. Ce trece de această valoare se recomandă pentru zone cu iarbă înaltă, gard lung și cu animale ce sunt mai greu de păzit.

Din compenenţa unui gard electric nu are cum să lipsească elementele de siguranță. Așadar va exista o bară de împământare din oțel şi paratrasnete. De asemenea, pentru a se îndeplini cu succes misiunea de montaj de preferat să se testeze aparatul cu ajutorul voltmetrelor. Așa se vor depisa poate chiar și pierderi de energie.

Componente de împrejmuire

Componentele unui gard electric includ firul sau banda, după caz, stâlpii, poarta și izolatorii. Astfel de elemente constituie un gard electric complet. Astfel de elemente se găsesc în cadrul magazinelor de specialitate, precum este www.superfarmland.com. Preocuparea pentru tot ceea ce înseamnă dotarea unei ferme a făcut ca acest magazin să devină un reper pentru calitatea și modul eficient de operare al unui fermier. Produsele regăsite aici fac parte din catalogul de oferte cu opțiuni variate privind producătorii și prețurile.

Avantaje

Fără doar și poate alegerea de a monta un gard electric are la bază o decizie avantajoasă. Ține de nevoia de a controla animalele în mod eficient, de a le oferi libertate în natură, însă în egală măsură de a le proteja de pericole și mai ales de răufăcători. Gardul electric ține la distanță pe cei care au intenția să pătrundă în perimetru - atât personae, cât și alte animale.

Din punct de vedere al costurilor, atât de achiziție, montaj, cât și de întreținere și utilizare pe termen lung, se remarcă faptul că un astfel de gard suplinește cu succes alte nevoi precum cele de pază sau de supraveghere. Asta va ajuta fermierul să își capete liniștea cu privire la siguranța animalelor pe care le deține. În egală măsură, acestea au un spațiu al lor bine delimitat și se menține astfel și o ordine, fermierul având deopotrivă și loc de relaxare fără să i se pătrundă în perimetru.

Gardurile electrice înseamnă siguranță per total, ceea ce justifică pe deplin alegerea făcută.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.