Gata cu minunea? Autobuzele second hand ale RATP, blocate la Pitești
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Gata cu minunea? Autobuzele second hand ale RATP, blocate la Pitești

GALERIE
autobuze noi iasi
  • autobuze noi iasi
- +

O firmă de aici a blocat licitaţia de achiziţii pregătită de operatorul ieşean de transport. Aceasta contestă unele cerinţe din caietul de sarcini

  

O firmă din Piteşti a blocat procedura de licitaţie a RATP Iaşi pentru achiziţia de autobuze second-hand. Compania Girexim SA a acuzat regia, printre altele, că „unele specificaţii tehnice impuse prin documentaţia de atribuire nu ţin seama de noile tehnologii în domeniul fabricării de vehicule de transport persoane“. „Am învederat că se fabrică vehicule ce asigură condiţii identice sau chiar superioare de transport, echipate cu motoare cu putere inferioară celei menţionate iniţial, deci şi consum de carburant mai mic la 100 km, că sunt vehicule cu dimensiuni nu mult diferite de cele specificate de autoritatea contractantă, care pot oferi aceleaşi condiţii de transport şi siguranţă şi se adaptează la fel de bine la condiţiile de trafic din municipiul Iaşi“, se arată în contestaţie.

Firma a precizat că a primit răspunsuri contradictorii la solicitările de clarificări privind acceptarea tipului de autobuz propus de companie, motiv pentru care a înaintat contestaţia. Printre altele, Girexim a solicitat RATP să explice de ce a inclus anumite specificaţii tehnice, plecând de la lungimea de 12 metri şi până la echiparea mijloacelor de transport cu diverse instalaţii. Compania spune că dispune de autobuze care au rulat pe teritoriul României (cel mai probabil în transportul public din Piteşti, n.r.), dar care nu îndeplinesc unele condiţii tehnice (putere minimă de 190 KW şi echipare cu instalaţie de pornire pentru temperaturi scăzute). „În cartea tehnică a autobuzelor pe care le deţinem, cu o putere mai mică de 190 KW, se asigură transportul a 101 persoane, care este mai mare decât numărul de 90 de persoane impuse prin documentaţie. Atunci se pune întrebarea: scopul este de a transporta minim 90 de persoane sau de a descalifica ofertanţii ale căror autobuze au putere mai mică de 190 KW?“, a arătat contestatarul.

În răspunsul lor, oficialii RATP au explicat punctual cerinţele tehnice, precizând că acestea au fost realizate în baza pieţei existente şi a experienţei similare. Despre cerinţa „putere minim 190 KW“, RATP a arătat că este justificată „de experienţa rezultată în urma exploatării autobuzelor de diferite tipuri constructive, dar şi din considerentul că municipiul Iaşi are o particularitate renumită prin declivităţile numeroase“.

În plus, RATP a susţinut că această cerinţă asigură ca motorul să funcţioneze în parametrii optimi atât timp cât un alt criteriu este ca mijloacele de transport să fie dotate cu aparate de aer condiţionat. RATP intenţionează să achiziţioneze 35 de autobuze rulate, investiţia fiind estimată la peste 5,5 milioane lei. Contestaţia depusă de firma din Piteşti ar putea amâna ziua programată pentru deschiderea ofertelor (16 august), în cazul în care Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor va suspenda procedura până la judecarea pe fond a sesizării. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.