GATA! Moldomobila Iași este istorie. Se vând ultimele bunuri ale firmei falimentare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

GATA! Moldomobila Iași este istorie. Se vând ultimele bunuri ale firmei falimentare

GALERIE
moldomobila
  • moldomobila
- +

Ultimele bunuri ale fostei platforme industriale Moldomobila SA, aparținând omului de afaceri Adrian Butucă, sunt scoase la vânzare. Prețul pentru terenul de 6,4 hectare, cu clădiri şi construcţii industriale pe 1,7 hectare (situat lângă Carrefour Felicia), pornește de la 76,6 milioane lei (16,4 milioane euro) fără TVA. Valoarea a fost diminuată cu 4 milioane lei (aproximativ 840.000 euro), în raportul de evaluare fiind stabilit de drept un preț care ajunge la 80,6 milioane lei (17,2 milioane euro). Toate valorile sunt fără TVA. Licitația publică pentru "Activul 2" este programată pe 15 mai. 

Societatea Moldomobila SA, aflată în faliment de peste un deceniu, mai dispune doar de aceste 6,4 hectare de teren din patrimoniul de 12,8 hectare, după ce Management Reorganizare Lichidare (MRL) Iaşi SPRL, administratorul judiciar al companiei, a reușit să vândă luna trecută jumătate din terenuri ("Activul 1") către retailerul Kaufland. Tranzacția s-a ridicat la circa 12,3 milioane euro, fiind anunțată în exclusivitate de "Ziarul de Iași". 

În raport cu datoriile totale ale firmei, de peste 154 milioane de lei (32,7 milioane euro), creanţele garantate ajung la 117,2 milioane lei (24,8 milioane euro). În urma valorificării "Activului 1" în luna martie, 5 milioane de euro au mers către Vasile Mihălceanu, administratorul societății RAB Romanian Agricultural Business SRL, fiind primul pe lista creanțelor garantate. Suma rămasă, insuficientă de altfel pentru plata în întregime a tuturor creanțelor garantate, a fost distribuită către Arhiconstruct SA - care figurează cu 68 milioane lei (14,4 milioane euro) în tabelul definitiv consolidat al creanţelor Moldomobila SA -, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, cu o creanță garantată de 28 milioane lei (5,9 milioane euro) și Direcția Economică și Finanțe Publice Locale (creanță garantată de 7.000 lei, aproape 1.500 euro). 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.