anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Este vorba de un comisar de ţaigherime din judeţul Neamţ, fost mare şef cu multe vile şi averi cât încape, care fusese în primă instanţă condamnat pentru luare de mită de un trebonal localla trei ani, dar cu suspendare.

Cum asta îl fugărea pe dom’ colonel definitiv din sistem, başca îl lăsa şi fără pensioul special, ce s-a gândit omul: ia’n să-mi plătesc eu un advocat de top, chit că e foarte scump, dar o să scot eu pârleala din pensie după asta, că este vreme până oi da ortul, ani buni. Zic şi făcut: l-a antamat pe advocatul reftor de la Iaşi Todorel, marele specialist în penal şi în scos basma curată infractori cu gulere albe.

Numai că socoteala făcută la dat ordonaţe din biroul de menistru nu a ţinut şi la bară: juzii băcăuani de la apel i-au tras-o de nu s-a văzut. Aşa se face că dom’ colonel, după ce şi-a plătit încrezător advocatul ieşean, s-a ales săptămâna trecută cu o ditamai frumuseţe de condamnare de partru ani, şi nu cu suspendare, ci cu executare. La mai mare, dom’ reftor!

Asfalt de autostradă pe stadionul din Copou? Iaca un zvon optimist!

Şi, pentru că e sâmbătă, e uichend, haideţi să vă servim încă una tot din afara politichiei, cu care ştim că vă tot agasăm în timpul săptămânii. De data asta, una din sport. Mai egzact, despre futbolul ieşean din Copou, care de ani buni tot aşteaptă marii salvatori care să vină acolo ca să deşarte sacul cu bani.

Ei bine, iote că unele surse ale noastre mai din sud şuşotesc căci noua stea a biznisurilor cu asfalt, băcăuanul Umbrărescu de la Podu Turcului, ar fi pe radarul mai multor echipe futbolistice din zonă.

Şi, mai spun sursele noastre, cică oamenii care-l îndeamnă să intre în zona asta, pentru notorietate, i-ar fi indicat Poli Iaşi ca fiind cel mai indicat. Club care, deşi în Liga 2, ar fi într-o situaţie foarte bună în clasament, ca şi calificaţi în play-off cu trei etape înaintea finalului de sezon regulat, deci cuşanse maxime să revină în Superligă. Să vedem acuma dacă cumva Mihăiţă, aşa cum îl ştim, nu va cere de la miliardar comiţion şi pe pagubă...

Iaca şi o poză rară, aniversară!

Dacă tot a fost alaltăieri ziua fostului dictator, haideţi să vă oferim bonus pe azi o fotografie cum sigur nu aţi mai văzut, una cu el şi cu Lenuţa academiciana de renume mondial într-o postură de total relax, pregătiţi după cum se vede ce ceva vânătoare la o cabană. Asta după cizmele cu şiret ale lui, am zice, căci, după costumaţia Lenuţei, văleleuu...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.